22. okt
 
Pepperburger
Å lage din egen hamburger er lettere enn du tror. Alt du trenger er to hender, en stekepanne og ingrediensene.

Publisert: 24.jan.2014 04:13
Oppdatert: -
Ingredienser 4 porsjoner:
600 g karbonadedeig
1 ts salt
1 ts peppermiks eller grovmalt pepper
½ ss potetmel
Ca. 1 dl vann
2 ss margarin eller olje til steking
Peppersaus:
3 dl matfløte
½ ss grovmalt pepper
2 ss soyasaus
2 ts maisstivelse (maisenna)
½ dl vann
½ ts salt

Slik gjør du:
1. Bland karbonadedeigen godt sammen med salt, pepper og potetmel. Spe med vannet. Form til 8 store flate kaker og lag rutemønster med en kniv. Brun burgerne på relativt sterk varme, og etterstek på svak varme i ca. 3-4 minutter.
2. Kok opp fløte, pepper og soyasaus. Rør maisenna ut i litt kaldt vann og hell over i sausen. Kok opp på nytt og smak til med salt og ev. mer pepper. Fargen på sausen kan justeres med sukkerkulør om ønskelig. Serveres med stekte poteter og salat. (matprat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke