buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Pinnsvinmamma med barn
Super sjokoladekake å bake til bursdagsbarnet!

Publisert: 18.jun.2011 04:12
Oppdatert: -

Dette trenger du:
4 egg
120 g sukker
100 g hvetemel
3 ss kakaopulver
¼ ts bakepulver
ca. 1 ½ dl appelsinjuice til dynking

Appelsinfromasj:
6 stk. gelatinplater
4 egg
1 dl sukker
3 dl kremfløte
1 dl konsentrert appelsinjuice (på boks)

Sjokoladekrem:
500 g mykt smør
500 g melis
1 egg
ca. 7 ss kakaopulver

Pynt:
ca. 2 dl kokosmasse
ca. 5 dråper grønn konditorfarge
ca. 5 mandler
Slik gjør du:
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt mel, kakao og bakepulver sammen og rør det inn i eggedosisen. Bre røren utover i en bakepapirkledd langpanne.
2. Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i ca. 10 minutter. Legg matpapir på bakebordet og strø litt sukker på. Hvelv kaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt. Dynk kaken med appelsinjuice.
3. Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 5 minutter. Pisk eggedosis av egg og sukker. Stivpisk kremfløten og bland kremen med eggedosisen. Hell vannet fra gelatinen, og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Bland gelatin og appelsinjus, og hell det i eggedosisblandingen under omrøring. Sett fromasjen kaldt noen minutter til den begynner å stivne.
4. Bruk en rund eller oval, lav bolle til å lage pinnsvinmamma i. Legg først bollen med åpningen ned på kaken og skjær rundt bollen. Legg denne kakerundingen til side. Kle bollen innvendig med ett lag kake (kanskje du må ”lappe” litt). Fyll halvstiv fromasj i bollen og dekk med kakerundingen, så bollen blir helt full. Sett bollen kaldt et par timer til fromasjen er helt stiv. Lag 3-4 pinnsvinbarn av kake- og fromasjrester som fylles i små aluminiumsformer. Sett dem kaldt.
5. Rør smør og melis mykt, og ha i egg og kakao til sjokoladekrem. Hvelv bollen og småformene over på et stort kakefat og dekk kakene med sjokoladekrem. Farg kokosmassen grønn som gress og fordel kokosen på fatet. Lag et lite hode i den ene enden ved å prikke ut to øyne og sett på en mandel til snute. Fyll resten av sjokoladekremen i en sprøytepose. Sprøyt ut små «pigger».
www.matprat.no
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat