22. okt
 
Piroger
Piroger er opprinnelig russisk bakverk av smørdeig. Fyll pirogen med kjøttfyll og du har en herlig middagsrett, eller en god kveldskos etter en lang dag ute. Lag en kjempepirog som du kan dele med hele familien!

0
Publisert: 14.apr.2014 04:00
Oppdatert: 14.apr.2014 04:00

Ingredienser

Fyll:

2 løker

750 g kjøttdeig eller karbonadedeig

2 båter hvitløk

1 boks hermetiske tomater

4 ss tomatpuré

1 stk buljongterning

2 ts urtekrydder

½ ss paprika

½ ts pepper

1 ts salt

2 dl hvitost

Deig:

100 g smør

2 dl vann

1 pk gjær

½ ts salt

2 stk egg

1 l hvetemel

1 stk egg til pensling

1 dl grovreven hvitost til pynt

Slik gjør du

1. Start med fyllet: Hakk løk og fres den i en gryte under omrøring sammen med kjøttet til kjøttdeigen er gjennomstekt.

2. Tilsett presset hvitløk, hermetiske tomater, tomatpuré, paprika, krydder og buljonterning. La sausen putre en halvtime.

3. Bland i ost, smak til og sett fyllet til avkjøling.

4. Lag deigen mens fyllet avkjøles: Smelt smør, tilsett vann og varm det opp til 37 °C. Smuldre gjæren i blandingen.

5. Tilsett salt, egg og mel, og arbeid deigen kraftig. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve i ca. 40 minutter.

6. Kjevle ut deigen til en stor sirkel, noe bredere enn stekeplaten. Legg den største delen av deigen på en bakepapirkledd eller smurt stekeplate. Fordel fyllet på halve deigen og legg den andre deigen over. Klem godt til kantene. La pirogen heve lunt i en halvtimes tid.

7. Pensle med pisket egg, og strø over grovrevet ost. Stek pirogen midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Tips: Server pirogen nystekt med frisk salat og rømme som tilbehør.

(Brød&Korn)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke