buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Plukkfisk
Tradisjonsrik norsk mat med antakelig opprinnelse fra Hordaland og Bergen.

Publisert: 28.jul.2015 04:00
Oppdatert: 28.jul.2015 04:00

Ingredienser 4 porsjoner:

600 g lettsaltet torsk, kokt og renset for skinn og bein

10 poteter

2 løk

1 purre

2 ss smør

1 ts salt

1 ts malt hvit pepper

Hvit saus:

4 ss smør

4 ss hvetemel

1 l melk

1 ts salt

1 ts malt hvit pepper

ca. 1 krm revet muskatnøtt

12 skiver bacon

Slik gjør du:

1. Kok potetene, avkjøl i kaldt vann og skjær dem i små terninger.

2. Finhakk løk og skjær purreløk i så tynne skiver du kan.

3. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk mens du rører og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.

4. Stek løk i smør til den er blank. Ha i potetterningene og ¾ av purren. Ha i den hvite sausen og vend inn fisketerningene. Smak til med salt, pepper og muskat.

5. Sprøstek bacon i tørr panne.

Server med sprøstekt bacon og resten av purren. Tradisjonelt serveres plukkfisk med flatbrød og smørøye.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat