buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
Plukkfisk
Plukkfisk er tradisjonsrik norsk mat med antakelig opprinnelse fra Hordaland og Bergen. Noen bruker vanlig torsk eller klippfisk i stedet for lettsaltet torsk, mens andre sverger til sei og lyr.

Publisert: 27.mar.2017 06:25
Oppdatert: 27.mar.2017 06:27

Ingredienser 4 porsjoner:

600 g lettsaltet torsk, kokt og renset for skinn og bein

10 poteter

2 løk

1 purre

2 ss smør

Hvit saus:

4 ss smør

4 ss hvetemel

1 l melk

1 ts salt

1 ts malt hvit pepper

ca. 1 krm revet muskatnøtt

12 skiver bacon

Slik gjør du:

1. Kok potetene, avkjøl i kaldt vann og skjær dem i små terninger.

2. Finhakk løk og skjær purreløk i så tynne skiver du kan.

3. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk mens du rører og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk.

4. Stek løk i smør til den er blank. Ha i potetterningene og ¾ av purren. Ha i den hvite sausen og vend inn fisketerningene. Smak til med salt, pepper og muskat.

5. Sprøstek bacon i tørr panne.

Server med sprøstekt bacon og resten av purren. Tradisjonelt serveres plukkfisk med flatbrød og smørøye.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat