22. okt
 
Pølser i ølbad
Har pølsene ligget litt for lenge på grillen? Legg dem i ølbad! De får en deilig smak og holder seg lenge. Ølbadet kan også brukes til marinering og trekking av rå pølser.

Publisert: 23.jul.2015 04:00
Oppdatert: 23.jul.2015 04:00

Ingredienser 8 porsjoner:

8 pølser

1 l porter, eller annet mørkt øl

1 rødløk i skiver

2 laurbærblad

6 hele svarte pepper

Slik gjør du:

1. Ha øl, løk og krydder i en ildfast form, eventuelt en engangs aluminiumsform. Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.

(Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i «den kalde sonen»).

2. Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker. Legg pølser på grillen og grill til de er pent gylne rundt det hele, 2–3 minutter. Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Får ølbadet for høy temperatur vil pølsene sprekke. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke