22. okt
 
Polsk gryte
Bigos er den polske nasjonalretten. Gryten består av kjøtt, pølser, surkål og grønnsaker En rett for skikkelige kjøttelskere.

Publisert: 07.aug.2013 04:13
Oppdatert: -
Ingredienser 6 porsjoner:
100 g bacon i strimler
500 g bog av svin, beinfri,
i terninger
3 båter finhakket hvitløk
3 løker skåret i båter
250 g frisk sjampinjong, delt i fire
5 dl oksekraft eller buljong
2 ss sukker
2 laurbærblad
500 g surkål
3 epler i tykke skiver
5 dl hakkete hermetiske tomater
325 g hvitløkpølse i tykke skiver
400 g røykt skinke i terninger
1 ts salt og ½ ts pepper
Slik gjør du
1. Stek bacon i en jerngryte. Ta det ut og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Ha svinekjøtt, hvitløk, løk og sjampinjong i gryten. Stek til kjøttet har fått farge. Ha i buljong, tomater, sukker, laurbærblad, surkål og epler. Kok opp.
2. Senk varmen og la det koke under lokk i ca. 2 timer. Ha i skinke og pølser. Legg på lokk og la det koke i nye 30 minutter. Fjern laurbærbladet ved servering og smak til med salt og pepper. Dryss over bacon til slutt. Serveres med kokte poteter, rømme og brød.
(matprat.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke