buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
*** Local Caption *** Fokhol grd *** Local Caption *** Fokhol gård
 
Populær i grønnsak

Publisert: 12.apr.2013 04:13
Oppdatert: -
Gulroten er den store folkefavoritten i grønnsakhylla. I løpet av de siste ti årene har forbruket økt med over 30 prosent.
- I gjennomsnitt spiser nordmenn nå syv kilo gulrøtter i året. Det plasserer oss helt i verdenstoppen når det gjelder gulrotspising, Gulrota er en veldig sunn grønnsak. Den er vår fremste kilde til A-vitamin, som er viktig for å bevare et godt syn. I tillegg inneholder den mineraler som kalium, kalsium, jern og fosfor, samt B- og C-vitaminer, sier sier Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Samtidig er gulroten fattig på kalorier. 100 gram inneholder bare 34 kalorier. Gulroten kommer opprinnelig fra Midt-Østen og Sentral-Asia, hvor den har vært dyrket i minst 2000 år. Araberne tok den med til Europa for rundt 1.000 år siden, og herfra har den spredt seg til resten av Europa. Den trives i både kalde og varme strøk, og dyrkes nå i store deler av verden.
(Newswire)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat