buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
18. okt
ASTERIX: Asterix har skjøvet Beate ned fra potettronen. Potetmotene er ikke uforanderlige. Asterix tilfredsstiller den moderne potetspisers kresne krav.
 
Populær potet

Publisert: 27.nov.2009 05:10
Oppdatert: -
Den hollandske sorten Asterix ble introdusert i Norge for cirka 10 år siden. Nå har Asterix gått opp i ledelsen blant Norges mest spiste poteter. Inntil for bare to-tre år siden var sorten Beate Norges mest populære matpotet. Årsaken til Asterix suksess er en kombinasjon av sortens egenskaper i dyrking, gode avlinger, og det matmessige.

Dessuten er Asterix en trendy potet. Den har avlang, pen knoll og rød skallfarge. Det liker nordmenn, men der er vi forresten forskjellige fra resten av europeerne, som vil ha poteter med lyst skall. Potetkjøttet er gult; det er også tidens preferanse. Asterix har mye tørrstoff, men er likevel kokefast; det vil si at den tåler varmebehandlingen svært godt, i motsetning til for eksempel mandelpotet. Beate har mange likheter med Asterix, men har hvitt kjøtt.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat