buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
POTETVAFFEL: Ferdig stekt, gyllen og lekker.
 
Potetprat og potetmat
I åkerkanten sto gårdbruker Sven Peter Sinnerud og forklarte om potetens underjordiske liv og overjordiske salgsutfordringer. På kjøkkenet sto Astrid Marie Sinnerud og lagde potetretter.

Publisert: 17.jul.2009 05:06
Oppdatert: -
Astrid Marie er datter, kokk og odelsjenta på Fjetre gård i Stange.

Opplegget var en del av arrangementet Mjøslandet rundt og foregikk onsdag 8. juli. Og når gårdbrukeren hadde sådd en djupere forståelse for at potetsalg er minst like vanskelig som potetdyrking, gikk vi for å spise på stabburet. Der hadde den faglærte kokken laget tre deilige retter med poteter i hovedrollen.


FORRETT MED POTETVAFLER er det grunn til å notere seg.

Legg merke til at det er et betydelig innslag av potet i røra.


Du trenger
50 gram smeltet smør
1,5 dl melk
½ ts bakepulver
2 dl hvetemel
½ ts salt
cirka 300 gram rå, revne poteter
3 ss hakket purre, vårløk eller gressløk

Slik gjør du
Bland sammen alle ingrediensene og la røra svelle en halv time. Stek vaflene i godt smurt, varmt jern til de er gylne og pene. Server med røykelaks, rømme og litt dill, eller spekeskinke, rømme og gressløk, eller finn på andre varianter.

HOVEDRETTEN er bakt potet med deilig kryddersmør.

- Trikset med potetbaking er å bake dem lenge nok, sier Astrid Marie. Store poteter trenger så mye som 1 ½ time ved 225 grader i ovnen. Potetene, gjerne med aluminiumsfolie rundt, settes i varm ovn. Er potetene middels store, går tiden i ovnen ned til en time og 10 minutter omtrent. Når baketiden nærmer seg slutten, kan du stikke en kniv i poteten. Går kniven lett inn, er poteten ferdig bakt.
Lag kryddersmør av smør blandet med paprikakrydder, pepper, grillkrydder, litt tomatketsjup og litt finhakket løpstikke. Sistnevnte er en svært smaksdominant urt. Bruk den med forsiktighet! Skjær et kryss i toppen på den bakte potetene. Klem med fingrene til poteten åpner seg. Ha på kryddersmør. Topp gjerne med terninger av stekt kylling, varmrøykt kalkun, eller kokt skinke. Vil du variere med noe annet enn kryddersmør, kan du lage ostekrem av snøfrisk, fløte og dill. Da passer det godt med gravlaks også.


DESSERTEN er potetkrans med eplefyll.

Til deig
300 g margarin
300 g kokte poteter
300 g hvetemel

Til fyll:
4 epler
4-5 ss farin
1 ts kanel

Til pynt:
2 egg
mandler og perlesukker

Slik gjør du
Smuldre margarin sammen med moste poteter og hvetemel. Elt til en deig og sett den kaldt en times tid. Trill deigen til ei lang pølse. Kjevle den flat. Legg tynne eplebiter langs midten og dryss på sukker og kanel. Brett kantene over fyllet og form verket til en krans. Legg kransen på bakepapir på stekeplate. Pensle med egg. Dryss på hakkete mandler og perlesukker.

Kaka stekes midt i ovnen på 200 grader i 30 - 40 minutter. Den tåler helt sikkert pisket krem eller is ved siden av ved servering.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat