22. okt
 
Quiche Lorraine
Pai er super selskapsservering fordi paiskallet kan stekes ferdig på forhånd, mens paien kan settes i ovnen en snau halvtime før gjestene kommer. Dermed er kjøkkenet ferdig ryddet når gjestene er i hus. Salat er deilig tilbehør.

Publisert: 10.aug.2011 04:12
Oppdatert: -

Dette trenger du
(4 porsjoner):
Paibunn:
125 g smør
200 g hvetemel
ca. 2 ss vann
Fyll:
150 g bacon
250 g hvitost
2 ss hakket frisk gressløk
½ ts pepper
4 stk. egg
2 ½ dl melk
Slik gjør du
1. Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
2. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
3. Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet.
4. Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet. Dryss over revet ost.
5. Stek paien videre ved 180 ° i ca. 25 minutter til eggblandingen er stiv.
Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
(Kilde: www.matprat.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke