buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
Koteletter med oliven- og kaperspasta
 
Rask, mørt og magert
Raskt, enkelt og rimelig i hver-dagens tids-klemme skal middagen være rask å tilberede. I tillegg bør den være rimelig, barnevennlig, mettende og så sunn som mulig.

Publisert: 11.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

Koteletter av svin er et ypperlig utgangspunkt for mange gode hverdagsmiddager. Ei panne ferdigstekte koteletter bør stå klar i løpet av 10 minutter. Resten av tiden du har til disposisjon på kjøkkenet kan du konsentrere deg om middagstilbehøret.
Koteletter er det samme som ytrefilet med bein og fettrand. Ytrefileten er en av de absolutt edleste stykningsdeler på alle dyr, og er både mørt og magert. De aller fleste velger å skjære vekk fettranden, men den bør være med under tilberedning fordi fettranden gir ekstra god smak på kjøttet. Når kotelettene stekes smelter noe av fettet og siver ut i stekepannen og trenger ikke inn i kjøttet.
Med fettranden i behold inneholder svinekotelettene 14 prosent fett. Ved å skjære vekk fettet etter steking krymper fettinnholdet ned til 5,1 prosent. Halvparten av dette er umettet fett som er godt for hjertet.
Ved å ta den lille jobben det er å skjære vekk kotelettbeinet og fettranden har du renskåret svinekjøtt som er enkelt å strimle. Strimlet svinekjøtt er supert utgangspunkt til for eksempel wok og i supper.
Slik steker du koteletter i panne:
Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 minutter.
Her følger sju forslag til gode, magre og møre middager.

Koteletter med urte- og hvitløkgrønnsaker

(4 porsjoner)
Server saftige, ovnsstekte grønnsaker til kotelettene. Garantert sunt. Garantert populært.
4 koteletter
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking

Urte- og hvitløkgrønnsaker

1 grønn paprika
1 gul paprika
2 rødløk
4 tomater
2 ss olivenolje
1 ts hvitløksalt
1 ts pepper
2 ts urtekrydder
Slik gjør du
1: Sett ovnen på 220 °C. Rens og skjær grønnsakene i grove biter. Strø over hvitløksalt, pepper, urtekrydder og olivenolje. Stekes i 20 minutter.
2. Krydre kotelettene og stek dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstek på svakere varme i ca. 2-3 minutter på hver side.


Spanske koteletter

(4 porsjoner)
Med herlige smaker som sender minnene til Spania.
4 koteletter av svin
2 ss olje til steking
3 båter hvitløk
1 ts salt
½ ts pepper
1 rød paprika
1 gul paprika
1 grønn squash
1 s rød chili
3 ss svarte oliven
1 ½ dl hvitvin eller cider
Slik gjør du
1. Brun kotelettene raskt. Dryss over litt salt og grovmalt pepper. Legg dem til side og hold varmt.
2. Del grønnsakene i strimler og finhakk chili. Fres grønnsakene raskt i panna og tilsett hvitvin eller cider.
3. Legg kotelettene over og legg på lokk. La det hele brassere (trekke) i ca. 10 minutter.
Server med brød.


Koteletter med soppstuing

(4 porsjoner)
Skikkelig middag? Da må koteletter med poteter og soppstuing være midt i blinken.
4 koteletter av svin
½ ts salt
½ ts pepper
2 tomater
24 små poteter
1 ss olje
½ ts salt
½ ts pepper
400 g sopp, f.eks. sjampinjong
2 ss margarin til steking
1 dl matfløte
2 ss hakket bladpersille
½ ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du
1. Sett stekeovnen på 220 grader. Ha potetene i en ildfast form, ha på olje, salt og pepper. Sett i ovnen og stek dem i 20 minutter.
2. Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la dem ettersteke med lokk over ¾ av pannen i ca. 5 minutter.
3. Del tomatene i to og legg dem i pannen sammen med kotelettene
4. Del sjampinjong i båter og stek den godt i varm panne med margarin. Hell over matfløte. La det koke i noen minutter under omrøring til du får en tykk saus. Smak til med salt og pepper.

Koteletter med oliven- og kaperspasta

(4 porsjoner)
Alle er forskjellige, men vi antar at det vil ta deg under 20 minutter å lage denne retten. Rør smakfulle oliven og kapers inn i pastaen, og du har nytt og spennende tilbehør til kotelettene.
4 koteletter av svin
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
2 tomater
1 dl svarte oliven
1 dl kapers med stilk
250 g aspargesbønner
300 g pasta
Slik gjør du
1. Skjær tomatene i båter, ta bort kjernen og finhakk resten. Bland dem med oliven og kapers.
2. Kok pasta etter anvisning på pakken. Kok bønnene møre i lettsaltet vann.
3. Krydre kotelettene og stek dem raskt på sterk varme, 2 minutter på hver side. Etterstek på lavere temperatur i ca. 2-3 minutter på hver side.
4. Bland tomatblandingen sammen med pasta og bønner.

Kotelettpanne

Koteletter kan serveres på utallige måter, her i en spennende panne.
(4 porsjoner)
4 nakkekoteletter
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
3 dl langkornet middagsris
2 løker
1 pk. djupfryste erter
3 gulrøtter
8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
½ ts salt
2 ss finhakket frisk timian
Slik gjør du
1. Krydre kotelettene. Varm margarin/olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kotelettene ca. 1 minutt på hver side. Ta dem ut av pannen.
2. Stek finhakket løk i en panne. Ha i ris, gulrøtter, erter og timian og rør om. Hell over buljong. Krydre med salt. Legg på lokk og la det småkoke i 8 minutter. Rør om. Legg kotelettene på toppen av risblandingen. Legg på lokk og la alt småkoke i 8 minutter til.


Koteletter i karri

Karrikoteletter er en gammel «klassiker» som fortjener å komme fram i dagens lys igjen. Lettvint og god hverdagsmiddag!
4 koteletter av svin
2 ss margarin/olje til steking
½ ts salt
½ ts pepper
1 eple i små terninger
4 ss revet hvitost
1 ts karri

Potet- og grønnsakmos
4 poteter
ca. 100 g djupfryst grønnsakblanding
ca. 2 dl melk
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du
1. Krydre kotelettene med salt og pepper og stek dem i margarin 2-3 minutter på hver side på middels varme.
2. Bland eple, revet ost og karri. Fordel dette på toppen av kotelettene i pannen. Legg på lokk. Etterstek på svak varme til osten har smeltet litt.
3. Skrell poteter og del dem i biter. Kok dem noen minutter og tilsett grønnsakblandingen. Hell av kokevannet når grønnsakene er møre. Mos poteter og grønnsaker. Spe med melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
Server karrikoteletter med hjemmelaget potet- og grønnsakmos.


Wok med koteletter

(4 porsjoner)
Du trenger ikke ferdig strimlet kjøtt for å lage en wok. Kjøp koteletter og strimle selv!
4 svinekoteletter
2 ss olje til steking
1 brokkoli
200 g frisk sjampinjong
1 rødløk
1 pk. sukkererter
1 rød paprika
2 ss soyasaus
3 ss østerssaus (oyster sauce)
Slik gjør du
1. Renskjær kjøttet for bein og fett og del det i ½ cm tykke strimler.
2. Del brokkoli i små buketter. Skjær sopp og løk i båter, paprika i strimler og sukkererter deles i to på skrå.
3. Stek kjøttet raskt i olje i skikkelig god varm wok eller panne. Tilsett brokkoli og sopp. La det steke i ca. 2 minutter. Ha i resten av grønnsakene og la alt steke i 3-4 minutter. Tilsett soyasaus og østerssaus. Vend alt godt sammen.
Serveres med ris.

(Alle oppskrifter: matprat.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat