buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Raskt, billig, sunt og godt
Mattest: Du har en halvtime for å gå ut og lunsje, og maks en hundrelapp å bruke. Da blir det spisekroken på Knutstad& Holen.

Publisert: 07.apr.2017 06:17
Oppdatert: 07.apr.2017 06:21

Dette må jo bare være Hamars beste lunsj, om en ser hva en får for penga, sier Henriette.

– Utrolig hyggelig pris for så mye god og sunn mat, sier Hanna.

Og etter nøyaktig 23 minutter var måltidet unnagjort, uten at det ga en følelse av å ha stressespist i det hele tatt. For her er det avslappet stil og lave skuldre.

– Spørsmålet er hva en skal kalle dette stedet, sier Hanna. For restaurant er det ikke, og ikke egentlig kafé heller. Det er kanskje mest en takeaway, med spisekrok, med ett småbord, pluss sitteplasser ved bordplater langs veggene. Det gir plass til 12, muligens 13, og da er det knallfullt.

Kanskje er ikke køsystemet aldeles strøkent. Noen trekker nummerlapp til butikken, og venter på tur. Andre går rett til spisekroken, og venter til noen kommer.

– Har ikke du stått her lenge? spør ei i butikkbetjeningen en kar i arbeidsklær som står og venter på mat.

– Stemmer det, sier han, men er like blid, for han vet nok at det er noe godt i vente.

Fiskeburgeren er signalretten i spisekroken, og tydeligvis den som flest tar med ut. Men skal en sitte inne og spise, er fiskerettene altfor fristende til å motstå. Rettene varierer, men prisene er stort sett de samme; 80 for liten og 100 for stor. Det er enkelt og greit. Og den til 80 er akkurat passe.

På menyen denne dagen var en lekker fast og flott bit med bakt lange, servert med rød pesto og stekt potet. Mens laks med indisk touch var smaksrik og en anelse pikant. Andre muligheter på menyen var tunfiskwok og skrei-rullade – utrolig fristende de også. Som tilbehør er det fritt valg, chilimais var godt til lange, og tzatziki til laksen.

Presentasjonen må naturlig nok bli ganske enkel, men alt ser fristende ut. Og fisken blir ikke tørr av å ha ligget varm en stund.

Også fiskerettene lar seg ta med ut og hjem. Men det er en del av sjarmen å sitte i butikken og spise, særlig når alle du kjenner svipper bortom og slår av en prat.

– Jeg liker å sitte her, sier Henriette. – Å sitte i en fiskebutikk og spise er veldig sosialt. Nå vet jeg snart hva alle jeg kjenner skal ha til middag i dag.

– Egentlig er Hamar et supert sted, sier Hanna. – Ikke bare har byen en herlig bokkafé. Men den har en lekker fiskekafé også, og det er det neimen ikke så mange som har.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat