buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Reinsdyrfilet med portvinssaus
Reinsdyrkjøtt er en kvalitetsråvare vi skal være stolte av, og med denne råvaren i hus kan du lett lage festmat i ren restaurantstil.

Publisert: 20.okt.2012 04:13
Oppdatert: -

Ingredienser 4 porsjoner:
800 g ytrefilet av reinsdyr
1 ts salt og ½ ts pepper
2 ss smør til steking
4 rødbeter
4 neper
3 ss olivenolje
Portvinsaus:
3 sjalottløk
1 ts brunt sukker
2 dl portvin
2 l viltkraft
2 ss smør
Slik gjør du:
1. Skrell rødbeter og neper og del dem i båter. Vend hver båt i olje og legg dem over i langpanne med bakepapir. Krydre med salt og pepper. Stek på 200 ºC til de er møre, ca. 30 minutter.
2. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne med smør til den får en gyllen farge. Legg den i langpannen sammen med rødbeter og neper. Stikk inn et steketermometer og stek på 125 °C i ca. 20 minutter. Fileten er lite stekt ved kjernetemperatur 65 ºC, medium stekt på 70 ºC og gjennomstekt på 76 ºC.
3. Hakk løk og stek den gyllen i gryte med smør. Ha i brunt sukker og la det karamellisere seg. Hell på portvin og kok uten lokk til halve mengden er igjen. Tilsett viltkraft og kok inn til det gjenstår 5 dl. Jevn om nødvendig sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper. Pisk inn smør (montèr) rett før servering.
Server med for eksempel kokte mandelpoteter.
(matprat.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat