22. okt
 
Reinsdyrsgryte
For et høstlig vennelag er en gryterett med reinsdyr perfekt. Vi har brukt Vikingmelk i gryta, for det var slik bestemor gjorde det. Reinsdyrstek, eller grytekjøtt av rein, har masse smak, og egner seg perfekt sammen med andre markante smaker som einerbær, timian og geitost.

0
Publisert: 12.sep.2015 04:00
Oppdatert: 12.sep.2015 04:00

800 gram reinsdyrstek (eller grytekjøtt av rein) i 3x3 cm biter

200 gram bacon i små biter

2 ss smør til steking

8 stk sjalottløk

8 stk knuste einebær

1 kvist frisk timian

1 boks vikingmelk

1 dl kjøttbuljong (utblandet) eller vann

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

2 ss mørk maisenna til jevning

1 ss soyasaus (gjerne glutenfri)

2 skiver geitost

1 ss ripsgelé

2 ss hakket frisk persille

Slik gjør du:

1. Varm en stekepanne og ha i halvparten av smøret. Brun kjøttbitene i omganger.

2. Krydre med salt og pepper. Tilsett resten av smøret etter hvert. Brun bacon raskt i samme panne.

3. Ha kjøtt og bacon over i en kjele sammen med løk, knuste einerbær, timian, Vikingmelk og buljong. Kok opp og senk varmen.

4. Sett på lokk og la gryten småkoke i 20 minutter. Kok potetene samtidig.

5. Rør inn maisennajevner og kok opp. Smak til med soyasaus, geitost og ripsgele. Dryss over hakket persille og server rykende varm sammen med kokte poteter og en skål med ripsgele ved siden av.

(Matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke