buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Reinsdyrstek i gryte
Reinsdyrstek finner du i frysedisken. La steken tine langsomt i kjøleskapet før tilberedning. Det tar ca. 10 timer per kilo kjøtt. Du kan tilberede stek av elg og hjort på samme måte som reinsdyrstek.

Publisert: 31.mar.2012 04:13
Oppdatert: -

Ingredienser 8 porsjoner:
2 kg reinsdyrstek
1 ts pepper og 1 ts salt
1 ts tørket timian
1 ts sennepsfrø
1 ts einebær
2 ss smør til steking
4 laurbærblad
1 gulrot
1 purre
1 løk
100 g knollselleri (sellerirot)
Saus:
3 ss smør
3 ss hvetemel
7 dl viltkraft
1 beger crème fraîche original 35 %
2 dl steinsopp
5 einebær
4 skiver ekte geitost
½ dl søt dessertvin, eller rødvin (kan sløyfes)
½ ts salt og ½ ts pepper
Slik gjør du:
1. Surr reinsdyrsteiken med hyssing hvis det ikke er gjort.
2. Knus alle krydderne i en morter og gni steken inn med blandingen. Har du ikke morter kan du knuse frøene med en bred kniv. Laurbærbladene kan deles i to.
3. Brun steken på alle kanter i en varm gryte. Tilsett grovdelte rotgrønnsaker. Hell på så mye vann at det så vidt dekker steken. Kok opp og legg på lokk.
4. Sett gryten på rist på nederste rille i stekeovnen på 125 °C i 2-3 timer til kjernetemperaturen viser 70 °C. Ta ut steken og pakk den inn i folie og la den hvile i ca. 15 minutter.
5. Sil kraften. Brun smør og mel på god varme under omrøring og spe med kraft. Tilsett crème fraîche og sopp. Koke sausen i 15 minutter. Smak til med eventuelt litt geitost, rødvin, portvin, sennep, einerbær, salt og pepper.
Server reinsdyrstek med for eksempel stekte potetbåter, brokkoli og små gulrøtter.
Tips: I stedet for fersk steinsopp kan man også bruke tørket sopp. 1 dl tørket sopp erstatter 2 dl fersk sopp.
(matprat.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat