buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Ribbe
Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren blir like sprø i år som i fjor. Under finner du noen knep for å få den beste ribba.

Publisert: 21.des.2013 04:13
Oppdatert: -
Ingredienser 4 porsjoner:
2 kg tynnribbe eller familieribbe
3 ts salt
2 ts pepper
ca. 2 dl vann
Slik gjør du:
1. Skjær gjennom svoren og litt ned i spekket med en skarp, spiss kniv. Hvis du ruter opp parallelt med ribbeina blir det lettere å skjære opp pene biter etter steking. Gni inn ribba med salt og pepper, pakk den inn i folie og la den stå i kjøleskap i 2-3 dager.
2. Legg ribba i langpanna med svoren opp. Legg en asjett opp ned under ribba, slik at den blir litt høyere på midten (da renner det smeltete fettet bort). Det er viktig at ribba er noenlunde like høy på begge sider for å få et jevnt og pent resultat. Du kan også bruke en ball av folie til å støtte opp ribba. Hell på vann og dekk formen med aluminiumfolie. Det er viktig at folien er helt tett, for at dampingen skal bli vellykket.
3. Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå «blåser» ribba seg litt opp og svoren spriker.
4. Fjern folien og reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribba tilbake midt i ovnen og stek videre i ca. 1-1 1/2 time for tynnribbe, ca. 2 -2 1/2 time for familieribbe. Uansett om ribba veier lite eller mye, er steketiden like lang. La den hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
Ofte får ribba sprø svor av seg selv, hvis ikke kan du mot slutten av steketiden sett panna høyere i ovnen og øke temperaturen til 250 °C, eller bruke ovnens grill. Følg nøye med så du ikke brenner svoren, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumfolie. (matprat.no)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat