buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Ribbesylte
Sylte er et klassisk norsk julepålegg. Lag en god og saftig sylte selv.

Publisert: 23.des.2015 04:00
Oppdatert: 23.des.2015 04:00

Ingredienser

1 kg ribbe med svor

1 1/4 ss salt

1 ts pepper

1 ts malt nellik

1 ts malt allehånde

1 ts malt ingefær

5 ts gelatinpulver

1/2 finhakket løk (kan sløyfes)

Slik gjør du:

1. Ta ut beina med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på beinet. Skjær så under, og vipp det ut.

2. Kok opp vann og legg ribbestykket i. Trekk ved kokepunktet i ca. 2 1/2 time.

3. Bland sammen krydder, gelatinpulver og løk. Kle en brødform (ca. 1 1/2 liter) med plastfolie.

4. Ta opp ribben og la den renne av seg. Ta av svoren og skjær ribben i skiver på langs.

5. Legg svoren ned i formen først, ha på litt krydderblanding, og legg på neste lag med kjøtt. Legg kjøtt og krydder lagvis. Pakk plastfolien over sylten til slutt, legg på 2–3 kilo press og sett den kjølig til neste dag.

Ribbesylten er klar til å skjæres i tynne skiver.

Det passer utmerket med sennep, rødbeter og lefse til.

(matprat.no)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat