22. okt
 
Risotto, spekeskinke, røykelaks og asparges
 

Publisert: 04.jun.2010 04:12
Oppdatert: -

(4 porsjoner)
200 g arborioris (risottoris)
1 ss olivenolje
2 sjalottløker
1 båt hvitløk
¼ ts salt
2 dl tørr hvitvin
ca. 5 dl hønsebuljong (utblandet)
50 g smør
50 g parmesan
¼ ts salt
¼ ts pepper
150 g røykelaks
150 g spekeskinke
8 grønne asparges
Urteolje
3 ss finhakket bladpersille gressløk eller basilikum
1 dl olivenolje
¼ ts salt
¼ ts pepper
Slik gjør du
1. Finhakk løk og hvitløk. Fres det i litt olivenolje på middels varme, ca. 3 minutter til løken er blank. Tilsett ris og en klype salt. Stek videre i ca. 3 minutter, rør hele tiden. Blandingen skal ikke bli brun.
2. Tilsett hvitvin. Når hvitvinen er fordampet tilsetter du litt og litt kokende buljong. Ca. en øse av gangen. Skru ned varmen slik at risen småkoker. Fortsett å tilsette buljong mens du rører hele tiden. La all væske trekke inn i riskornene før du tilsetter mer. Etter ca. 15 minutter er risen myk.
3. Ta kjelen av varmen, tilsett smør og revet parmesan. Smak til med salt og pepper. Avkjøl litt før du legger risotto på tallerken med spekeskinke sprøstekt i litt olje, røykelaks og smørkokt asparges.
4. Bland sammen alle ingrediensene til urteoljen i en morter eller i en hurtighakke. Drypp rundt med litt urteolje eller ferdiglaget pesto.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke