22. okt
 
Silver Rock: Rockejinter som frister til gjentakelse
Spis landlig: Saftige biffer, smakfulle spareribs og deilige rockejinter innbyr til flere besøk på Nes.

Publisert: 28.apr.2017 06:50
Oppdatert: 28.apr.2017 06:59

Restaurantgata mellom Stavsjø og Tingnes byr på noen overraskelser. Langs fylkesvegen, så landlig det kan bli, ligger låven på Sølvsberg – ombygd til utestedet Silver Rock. Vi hensetter vår bil uten problemer på den enorme parkeringsplassen og rusler opp trappa på det som må være Hedmarkens største og kanskje fineste uteservering.

Mer enn bare pizza

Utsikt mot spiskammerset på Nes og Mjøsa skjerper appetitten og vi kikker i menyen. Hanna trodde Silver Rock nøyde seg med en fyldig pizzameny, men hun blir positivt overrasket.

På menyen står spareribs, biff indrefilet med valgfri saus, pastaretter, supper og selvsagt pizza på italiensk vis bakt i steinovn.

Hanna går for en spareribs (265 kr) med ovnsbakte potetbåter og coleslaw. Henriette bestiller 200 gram indrefilet med ovnsbakte poteter, stekte grønnsaker og peppersaus (298 kr).

Hanna er kveldens sjåfør og tar en farris, mens Henriette varmer opp med en IPA på flaske (0,5) til den nette sum av 120 kroner. Det er tidlig ettermiddag, men atmosfæren inne på låven er hyggelig og musikken er passe høy.

En gjeng karer har startet kvelden med jeger og øl og familiemedlemmer rundt bordene kikker forventningsfulle i menyen. Silver Rock kunne like gjerne vært en saloon i Midtvesten.

Store porsjoner

Vår oppmerksomme og hyggelige servitør svinser inn på kjøkkenet og kommer snart med våre hovedretter. Perfekt timet, for Henriette tar siste slurken med godt øl og ber om et glass med «husets rødvin» til indrefileten.

Biffen er som bestilt, medium stekt og saftig med fin stekeskorpe. Den er perfekt mørnet og den hjemmelagete peppersausen setter den rette spissen på måltidet.

– Det viktigste er at sausen er god, men kanskje er det vel mye på tallerkenen, sier Henriette.

Hanna får ikke fullrost sine spareribs. – Deilig å slippe barbecuesmaken for en gangs skyld. Mørt kjøtt og en coleslaw med akkurat passe mye majones. Men en altfor stor porsjon. Dette er et måltid for sultne bondegutter og arbeidskarer, sier Hanna.

Vi lar oss lett friste når servitøren byr på rockejinte fra Nes til dessert. Tilslørte bondepiker viser at Silver Rock ikke er helt «på jordet» med dessertmenyen. Det smaker nydelig av epler, brødsmuler og nypisket krem.

Silver Rock overbeviser på matfronten og leverer så det holder på service og stemning. Vi får lyst til å bli sittende.

23 poeng

På en skala fra 1 til 6 gir HA Silver Rock følgende poengsummer:

Miljø: 5

Meny: 4

Mat: 5

Service: 5

Pris: 4

Totalt: 23 av 30 mulige

Stikkord: Rockejinter og bondegutter. Røft og rustikt miljø. God mat og fin bar.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke