22. okt
 
Rødbetesuppe
Rødbetesuppe har fantastisk farge og smak. Topp suppen med stekte strimler av norsk svinekjøtt, sprø bønnespirer og frisk basilikum, og du har et deilig måltid.

Publisert: 05.aug.2015 04:00
Oppdatert: 05.aug.2015 04:00

Ingredienser 4 porsjoner:

400 g renskåret svinekjøtt i strimler

2 ss margarin til steking

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts grovkvernet pepper

Rødbetesuppe:

500 g rødbeter i grove biter

1 l vann

2 hønsebuljongterning

2 båter grovhakket hvitløk

1⁄2 ts anisfrø

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts pepper

Topping

1 pk bønnespirer (à 180g)

1⁄2 potte frisk basilikum

4 skiver grovt rugbrød

Slik gjør du:

1. Lag rødbetesuppe. Skrell rødbetene, kutt dem i grove biter og ha dem i en kjele sammen med vann, hønsebuljong, hvitløk og anis. Kok opp, og la det koke i 10 minutter, eller til rødbetene er møre.

2. Trekk kjelen av platen og kjør suppen med en stavmikser eller i en food-prosessor til den er jevn og fyldig. Smak til med salt og pepper. La suppen småkoke på svak varme mens du steker kjøttet.

3. Brun strimler av svinekjøtt i flere omganger i en varm stekepanne til det har fått fin farge, 2–3 minutter. Krydre med salt og pepper.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke