22. okt
 
Rudolf er festmat

Publisert: 30.des.2011 04:12
Oppdatert: -
Det beste kjøttet på Rudolf er ytrefileten.
- Ytrefilet av reinsdyr passer perfekt nyttårshelgen, sier markedssjef Even Nordahl i MatPrat. - Det beste er å salte og krydre først, brune raskt i stekepanna, og ettersteke i ovn på 125 grader. For å få perfekt stekt reinsdyrbiff bør du bruke steketermometer. Passe kjernetemperatur er 65 grader.
La kjøttet hvile noen minutter, og skjær det i litt tykke skiver. Reinsdyrfilet egner seg også til graving, og er da er det en passende forrett. Sukker, salt, krydder og kanskje en skvett akevitt eller portvin, er det som skal til for å lage gravet reinsdyrfilet.
Mesteparten av reinsdyrkjøttet er mørt, og fileter og biffer er garantert møre. Kjøttet er både næringsrikt og har lavt fettinnhold.
- Selv for oss nordmenn er filet av reinsdyr både eksklusivt og eksotisk. Mange spiser det på restaurant før jul, og vi tror på et oppsving for kjøttet som festmat også på hjemmebane blant folk, sier Even Nordahl.
På www.matprat.no finner du inspirasjon til festmat av reinsdyr.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke