buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Salt kjøtt med kålrotstappe
Salt kjøtt har sine tradisjoner landet over. Lokale variasjoner gjør at noen steder brukes kun storfekjøtt, andre steder kun lamme- eller svinekjøtt, mens andre steder brukes alle tre i kombinasjon.

Publisert: 21.okt.2010 04:12
Oppdatert: -

(4 porsjoner)

1 kg lettsaltet lammekjøtt , eller salt kjøtt fra svin eller storfe

Slik gjør du
1. Legg kjøttet i usaltet, kokende vann - det skal være rikelig med vann.
2. Skum godt av og la det småkoke/trekke til kjøttet løsner fra beinet, 1-1,5 time. Svineknoke trenger noe lengre koketid, ca. 2,5 timer.
Servers med poteter og kålrostape.

Kålrostappe
(4 porsjoner)
Hjemmelaget kålrotstappe smaker kjempegodt. Prøv den for eksempel til salt kjøtt eller pinnekjøtt.
1 kg kålrot
2 gulrøtter
1 l vann
2 ts salt
¼ ts pepper
1 dl kremfløte /matfløte
3 ss margarin

Slik gjør du
1. Del og skrell kålroten i skiver og gulrøttene i biter.
2. Kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.
3. Hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og smak til med salt og pepper.

Tips
Serverer du denne til pinnekjøtt, kan fløten erstattes med litt kraft fra pinnekjøttet. Pass på så det ikke blir for salt. Du kan også koke med et par poteter i kålrotstappen. Da blir den mildere i smaken.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat