buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
KOMMER: Lørdag er Carlos Santana i Hamar. Varm opp med din egen Santana-mat. På denne siden presenterer vi vårt forslag: enchiladas.
 
Santana-mat
Er'n i by'n, så må vi jo kose oss. Fram med de gode, gamle lp-ene, og fyr opp stekeovnen!

Publisert: 29.okt.2010 04:12
Oppdatert: -

Nordmenn er vel kanskje verdensmestere i såkalt texmexmat, der vi sitter foran TV fredag og lørdag kveld med taco og coca - men vi kan jo gjøre enda litt mer ut av det når selveste Carlos Santana er på besøk. Mr. Santana er jo født i Mexico og oppvokst på vestkysten - og en profil for den litt løse, og sosiale stilen - både på kroa, i folks platebunke, og absolutt på kjøkkenet.

Personlig fikk jeg dilla på enchiladas på nittitallet, og gaflet det inn både i Mexico, California og i New Mexico. Disse varene går vel neppe under betegnelsen slankekost, men godt, ja, det er det i alle fall. Det er godt og det er enkelt og kjapt å lage.
Du kan lage det hele fra bunnen av; både med egne tortillas, egen salsa, egen guacamole - og hele pakke, eller man kan handle inn ferdige varer og bare sette det sammen. Eller man kan velge en mellomting.
Best smaker det selvsagt om man tar seg bryderiet med å lage absolutt alt på eget kjøkken, men det tar litt tid, altså - men … Alt går jo svært mye lettere med en platespiller eller cd-spiller eller en datamaskin rigget opp på kjøkkenbenken, med platestiften siktet inn på både Oyo Como Va, Maria, Maria, med selveste Black Magic Woman og alt det andre snopet Carlos Santana håndterer.
Jeg valgte en mellomting. Det vil si: jeg kjøpte ferdige tortillas. Resten lagde vi i hjemmet.
Utgangspunktet for min enchiladas er den etter hvert kjente mat- og bildebokserien The beautiful cookbook (Collins publishers, San Francisco), utgave Southwest - og denne versjonen minner meg svært mye om retten indianerne i Taos i New Mexico lagde på sine små kafeer i den lille byen oppe i fjellene.
Men på en vanlig ukedag, så går det som vanlig litt kjapt i svingene på vårt kjøkken, hjemme på Disen i Hamar - og derfor er også oppskriftene til Barbara Pool Fenzl justert etter hva vi fant av råvarer denne kvelden. Uten at det gjorde så mye, synes jeg.
Dette er jo, som alt annet, snakk om smak og behag.
Oppskriften i denne artikkelen får deg garantert i godt humør om du liker texmex-mat, og en kald meksikansk øl glir jo lett ned, både til matlaging og til selve retten.
De røffeste finner vel kanskje også fram den gamle tequilaflaska, den som ble stående litt bak i skapet etter forrige cowboyfest.
Lykke til.
Med både mat og konsert.
2 kyllingbryst
1 - 2 løker
1 ½ kopp revet ost
6 - 7 tortillas
Salsa (se egen oppskrift)
4 dl melk
4 egg
Guacamole (se egen oppskrift)
Salt/pepper
Eventuelt frisk koriander
Slik gjør du
• Stek kyllingbrystene, og skjær kjøttet i små terninger. Kutt opp løken og riv opp ost, cirka halvannen kopp. Bland kjøtt, løk og ost sammen - og du har laget fyllet til tortillas-lefsene. Lag guacamole (se egen oppskrift) og salsa (se egen oppskrift), og lag eggestand: bland fire egg og 4 dl melk. Varm opp litt olje i stekepannen, og varm tortillas-lefsene på begge sider - før du legger i fyllet, ruller dem sammen - og legger dem i en ildfast form - ved siden av hverandre. Legg gjerne i frisk koriander i fyllet, om du liker koriander. Hell over salsa - og eggestand - og riv over ost. Sett dette i ovnen i cirka tjue minutter på 200 grader. Sjekk undervegs. Kanskje trengs også litt ekstra tid i ovnen.
Serveres med guacamole og kanskje rømme. Og frisk salat. Og meksikansk øl med en limebåt.
2 store avokadoer
Saften fra en lime
Knapt en 1/2 løk
1 chili
Jalapeño-pepper, antall etter ønsket styrke
En halv kopp rømme
Smak til med litt salt
Slik gjør du
• Putt alt sammen i en kjøkkenmaskin, og mos dette forsiktig sammen.
2 bokser kræsja tomater
2 chili
Noen jalapeños
Saft fra en halv lime
2 hvitløk-fed
2 ss cider vinegar
½ løk
Litt pepper
Slik gjør du
Putt alt sammen i en kjøkkenmaskin, og kjør dette sammen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat