buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
 
Satser på paprika
Forbruket av paprika er doblet på ti år. I år får du også norskdyrket paprika.

Publisert: 24.sep.2010 04:12
Oppdatert: -

Nordmenns konsum av paprika har passert 14.000 tonn i året. I det siste er det den nye, spisse paprikaen som har stått for økningen hos Bama.
Hittil har all paprika blitt importert. I år er det imidlertid for første gang startet kommersiell paprikadyrking i Norge. På Nærbø på Jæren satses det på spisspaprika.- Det er ikke tollvern på paprika, og den vanlige typen har vi ikke klart å priskonkurrere med. Med spisspaprika, eller snackspaprika som vi også kaller den, har vi klart å få fram en konkurransedyktig kvalitet. Dette er en paprikatype som nordmenn tydeligvis vil ha mer av, sier Øyvind Helgestad i Miljøgartneriet.
I tillegg til rød, gul, grønn og oransje, leveres også hvit og lilla paprika til en del butikker. Den spisse typen finnes foreløpig i rød, gul, hvit og grønn, men under deler av året også oransje.
Grønn paprika er egentlig en umoden paprika.
Svært mange nordmenn er forkjølet om dagen og tyr til forskjellige metoder for å bli friskere. Rå paprika er proppfull av C-vitaminer, bare forbigått av eksotiske guava på den statlige oversikten Næringstabellen. Rød og gul paprika inneholder fire ganger så mye C-vitamin som appelsin, mens den grønne inneholder dobbelt så mye.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat