buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
GRØNN KU: Kjennemerke for Marché på Lillehammer - kåret til beste /sunneste spisested mellom Oslo og Trondheim i DHL-guiden. Men kvaliteten er ujevn.Foto: Geir Vestad
 
Se etter ei grønn ku
På biltur: Blir du plutselig sulten midt i kjøringen, kan det lønne seg å kikke etter ei grønn ku. Da er det sannsynligvis en Marché like ved.

Publisert: 05.jul.2013 04:13
Oppdatert: -
Denne gangen stanset vi ved Marché på Lillehammer, beleilig plassert langs E6 ved inngangen til Gudbrandsdalen. Og her er det mange som stanser; stedet ble da også kåret til rutevinner med tre stjerner og full score i DHL-guiden i fjor, der både sunnhet og kvalitet vurderes.
Styrken ved Marché, som også eier tidligere By the Way på Espa, er ferske produkter delikat presentert. Juicer og frukt er innbydende plassert, og selv om juicene er solid priset, er det verdt det. Salatdisken er også svært fristende og noe helt annet enn de fleste konkurrentene kommer i nærheten av. Marché har også en evne til å gi rommene en følelse av å være svært innholdsrike; samme hvor du snur deg, har en inntrykk av at det er noe godt å finne.
Ikke like spennende er tilbudet av varmmat, for det er egentlig ganske ordinært, og det er overraskende stilt opp mot de forseggjorte juicene og salatene.
Marchés profil er tydeligvis heller ikke å satse på det lokale, for her dreier det seg stort sett om tradisjonell vegkromeny slik en finner hvor enn i landet en stanser, inkludert kjøttkaker, biffsnadder og den slags som ikke akkurat sender forventningene i taket.
Blant det som ser litt mer spennende ut, er pasta i ostesaus med bacon (kr. 165), som viser seg å være en skikkelig fulltreffer, og langt over vanlig vegkrokvalitet.
En desto større skuffelse er wienersnitzelen (kr 189), som er like pregløs som den er smakløs, og i tillegg servert med helt istykkerkokte grønnsaker. Så hvordan kan samme kjøkken sende ut to retter med så ulik kvalitet?
«Det er noe begrenset utvalg av varmretter, men ferske juicer, frisk frukt, fantastiske smørbrød, sunne desserter og supper veier opp for dette», het det i DHL-guidens test. Men det spørs om ikke Marché må satse noe mer på varmrettene likevel. Det kan ta sin tid å avlegge Marché et besøk, ikke minst fordi det er mange avdelinger å bli kjent med, men det går heller ikke kjapt å få maten, selv om betjeningen er hyggelig nok. Og vi tåler å vente litt, bare det som kommer på bordet gir inntrykk av at det har vært verdt å vente på. Men om det skal kåres til beste stopp langs E6 mellom Oslo og Trondheim - da må i hvert fall ikke snitzelen og de kokte rønnsakene være med i testen. Om en da ikke skal konkludere med at juicene og grønnsakene er verdt en stopp ganske alene?
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat