buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Se opp for gammel pasta og ris

Publisert: 24.mai.2013 04:13
Oppdatert: -
Kalde pastarester er godt i en salat, men du skal følge med på nedkjølingstiden. - Jeg vil fraråde at kokt pasta og ris blir stående til avkjøling på kjøkkenbenken over natten, men hvis du begrenser nedkjølingen til maks et par timer og så setter maten i kjøleskapet, går det helt greit, sier sier næringsmiddelteknolog Geir Otto Kjelstrup i Anticimex. Pasta og ris inneholder bakterien Bacillus cereus. Det er en av få bakterier som danner bakteriesporer, som forenklet sagt betyr at bakterien inntar en beskyttet form av seg selv. Når temperaturen synker etter koking begynner bakterien å formere seg og giftstoffet først er dannet, kan det ikke fjernes ved å koke maten på nytt. - Jeg vil på det sterkeste advare mot å la ris og pasta stå lenge lagret ved romtemperatur. Skjer lagringen derimot i et kjøleskap, eller i alle fall under 6-8 grader, er maten trygg, sier professor Per Einar Granum ved Norges veterinærhøgskole. Han forteller at ris og pasta har fått skylden for flere dødsfall i Europa etter at japanske forskere oppdaget sammenhengen i 1994. I de tre dødsfallene i Europa de senere årene har leversvikt vært årsaken, men da har maten stått over 12-14 grader i mer enn to døgn, sier Granum. (Newswire)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat