buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
Tingnes spiseri: Trivelige omgivelser med Mjøsa rett utafor.
 
Tingnes spiseri: Selve flaggskipet på Nes
Mattest: Beliggenheten er topp, servicen personlig og maten det beste av alt. Ikke rart det frister å dra til Tingnes Spiseri.

Publisert: 05.mai.2017 06:40
Oppdatert: 05.mai.2017 07:49

Tingnes er åpnet for sommersesongen, og det er minst like godt som før. I fjor var det et kraftig oppsving blant spisestedene på Nes. Med både Silver Rock og Kafé Nessundet i tillegg til Skafferiet på Helgøya, Båthavna rett over Nesbrua, samt Tingnes Spiseri, er Nes blitt et sted der det er helt naturlig å dra til for å spise.

Og Tingnes Spiseri er fortsatt selve flaggskipet, med Bente Ekeberg Bodin stødig ved roret. Det viser seg at kombinasjonen av kunnskap, lokalt engasjement og vilje til å stå på over tid, gir svært gode resultater.

– Jeg kjenner igjen noe av menyen, sier Hanna. – Og det er jammen bra. For jeg ville ikke dratt herfra uten å smake på pultostpaien denne gangen også.

Og kanskje er pultostpaien (89 kroner) enda fyldigere enn noensinne.

– At ikke flere fatter at pultost kan gjøre underverker på smaken, sier Hanna.

Men Henriette synes ikke det er så vanskelig å fatte, og tar vårsalat til forrett i stedet – frisk og smaksrik med syltede gulbeter, bakte rødbeter og Valbjør fjellgeit. (99 kroner).

Blant hovedrettene velger Henriette en herlig svineknoke – marinert over natta i blant annet eple og stjerneanis og deretter braisert. Resultatet blir både mørt, smaksrikt og lekkert (289 kroner). Presentasjonen med store skiver hvit rettich gir både letthet og en anelse eleganse til den visuelt ikke altfor spennende kjøttbiten.

– Jeg tror dette må være det minst jålete gode spisestedet jeg vet om, sier Henriette. – Det er så gode smaker og kombinasjoner her, men alt er nedpå og redelig. Det jeg liker er kombinasjon mellom det tradisjonelt lokale og det nyskapende, det enkle og elegante, uten noe forsøk på å jåle det til.

– Det er det samme med lammekotelettene, sier Hanna. – Retten framstår ganske enkel med aspargesbønner og potetkaker. Men likevel er det rent og flott (289 kroner).

Og selvsagt er sjokoladebomben (145 kroner) uovervinnelig til dessert, med den eksplosive kontrasten mellom aroniasorbet, sjokolade og varm karamellsaus.

– Tingnes er tidligere i HA blitt utnevnt til beste spisested på Hedmarken utenfor Hamar. Men hadde det ligget et slik spisested i Hamar, ville jeg neimen ikke ha gått noe annet sted, sier Henriette. – For dette er akkurat slik jeg liker det.

Konklusjon:

Miljø: 5

Meny: 5

Mat: 5

Service: 5

Pris: 5

Totalt: 25 av 30 mulige.

Stikkord: Beliggenhet i mjøskanten. Personlig service. Bred lokal profil.

 
Svineknoke: Marinert over natta og braisert.
Desserter: Eksplodert sjokoladebombe og brunostis.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat