22. okt
 
Serinakaker
Serinakaker smaker kjempegodt og noen mener det ikke blir skikkelig jul uten denne kaken. En porsjon gir ca. 30 serinakaker.

Publisert: 19.des.2014 04:00
Oppdatert: 19.des.2014 03:59

Ingredienser 1 porsjon:1 sammenvispet egg250 g hvetemel2 ts bakepulver2 ts vaniljesukker150 g smør100 g sukkerPensling og dryss:1 sammenvispet eggehvite1 dl hakkete mandlerSlik gjør du:1. Forvarm stekeovn til 200 °C. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.2. Bland hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i en egen bolle. Smuldre inn smør i blandingen.3. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Bland til du har en fast deig.4. Rull deigen til en pølse og bruk kniv til å skjære like store emner, ca. 30 stk. Form deigemner til kuler og legg dem på stekebrettet.5. Trykk kulene lett ned med en gaffel, pensle med lett sammenvispet eggehvite og dryss på hakkete mandler. Stek midt i stekeovnen i ca. 10 minutter, til de har fått en lys gyllen farge. Avkjøl på rist. Oppbevar kakene i en tett boks.(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke