buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
17. okt
NAGOMI: Fra sushirestauranten Nobu på Manhattan har Danny Thai valgt Hamar og Nagomi som sitt nye tilholdssted. Foto: Trond Lillebo
 
Setter en ny standard
Sushi: Maten på Nagomi er akkurat så rågod som det på forhånd var grunn til å håpe.

Publisert: 21.des.2012 04:13
Oppdatert: -
Forventningene har vært høye og ventetida lang. For vi har lenge hørt om chef Danny med fartstid fra blant annet Nobu på Manhattan, kjent som et av verdens beste sushisteder, med Robert de Niron navn summende et sted i bakgrunnen.
Så vi venter oss nærmest en aldri så liten kjendisfaktor av klientellet på Nagomi Japanese Cuisine & Bar i Strandgata. La gå at det denne kvelden ikke strekker seg veldig mye lenger enn til Tor Rullestad og Knut Faldbakken, men tendensen er klar. Nærmere Robert De Niro er det ikke sikkert vi kommer i Hamar, som om det hadde vært noe poeng.
Poenget er i stedet at Nagomi i Strandgata med sitt japanske kjøkken tilfører Hamars restaurantmiljø en helt ny dimensjon. Her får vi virkelig noe vi ikke har hatt før.
For avstanden er stor mellom det vi ellers har fått av sushi i Hamar-regionen og det en får på Nagomi. Og når den nye restauranten på Hotel Victoria nå endelig er i full sving, har det nærmest skjedd uten at noen egentlig har fått vite om det.
Men den slags sprer seg både raskt og av seg selv når det er et så godt sted som dette det dreier seg om. For visst er vi for lengst blitt et folkeferd av rå fisk-spisere, men har vi egentlig ant hvor godt det kan være før nå?
For Hotel Victorias del er dette definitivt en nyskapning. Vegen er lang fra tidligere tiders Christian Krohg, til minne om han som prøvde å unngå å dette gjennom isen på Mjøsa for hundre år siden. På Nagomi satses det kompromissløst på hardcore sushi, og ingen lefling med dem som gjerne vil ha litt men ikke mer. Enten blir det full pakke eller ingenting. Og det er betryggende, for her er det helhjertet innsats.
Vi velger et utvalg av 12 biter nigiri sushi, det vil si med ris, wasabi - for øvrig sterk som juling, og syltet ingefær, og 12 biter maki - rullet på tørket sjøtang, pluss åtte biter sashimi - rå fisk uten ris, samt noen biter tempura maki, som strengt tatt ikke er rått i det hele tatt, men fritert, og som derfor gjerne er noe av det første som faller i smak for ferskinger i sushiland.
Og til det meste - soyasaus på skåla, omtrent som folk drakk kaffe fra skåla i gamle dager. Men nå er det nye tider.
Vi ender med til sammen 38 biter til tre personer, som viser seg å være ganske så passe, bortsett fra at det blir igjen én tunfisk nigiri, fordi det er noen som ikke er til de grader begeistret for rå tunfisk. Men det er slik livet er, at ikke alle liker alt. Men det skal godt gjøres å finne noe som ikke faller i smak på Nagomi, selv om en ikke er veldig dreven i det rå fra før. Men nå er tiden inne til å bli det.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat