buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Sild og nypoteter
Sild og nypoteter er «mat for Mons» for sildeelskere.

Publisert: 12.okt.2011 04:12
Oppdatert: -
Spekesild er en fellesbetegnelse for sild som er saltet og modnet ved speking. Modningen kan ta fra et par uker til 2-3 måneder, avhengig av sildas fettinnhold og modningstemperaturen. Det er mange forskjellige typer av spekesild, avhengig av råstoff og behandling. Den fineste spekesild får man av høstfanget fetsild, 3-5 års umoden sild av størrelse ca. 100-200 gram (f.eks. istersild, som fanges tidlig på høsten og gjerne inneholder ca. 20 prosent fett og isterfett.)
Svikten i sildefiskeriene fra slutten av 1960-årene førte til en kraftig nedgang i produksjon og eksport av spekesild i Norge. Med økte sildefangster i 1980- og særlig fra 1990-årene har produksjon og eksport steget igjen. Russland, Polen og Sverige er viktige eksportmarkeder for norsk sild.
(4 porsjoner)
4-6 fileter av spekesild
1 løk, i tynne skiver
1 dl syltende rødbeter i terninger
2 dl lettrømme
Slik gjør du
Skjær sildefiletene i breie strimler på tvers. Skjær kokte nypoteter i tykke skiver. Anrett sild, løk, poteter og rødbeter på et fat og server sammen med flatbrød og rømme.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat