buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
 
Sjalottløkfakta

Publisert: 20.aug.2010 04:12
Oppdatert: -
Fra kokken Arne Brimi begynte å snakke om sjalottløk i Norge midt på 1990 tallet har salget økt fra noen få tonn i 1995 til flere hundre tonn i 2009. I Bamas system som har vel 50 prosent av markedet, ble det solgt rett over 400 tonn i 2009. I år vil salget passere 600 tonn. De siste årene har norskprodusert sjalottløk kommet får fullt og har cirka halvparten av markedet. Resten av sjalottløken blir importert fra Frankrike, stort sett fra Bretagne-området.
Sjalottløk stammer fra Midtøsten og ble brakt til Europa av franske korsfarere. Den anses av mange for å være den fineste og mest delikate av løkene. Sjalottløk består av flere små, avlange løker også kalt fedd, som henger sammen, og som er omgitt et rødbrunt eller gult skall. Sjalottløk har en mer aromatisk søt og mild smak enn vanlig løk. Sjalottløk har mindre syre og er mindre bitter enn kepaløk. Den er derfor fin å bruke i retter der vi ønsker en mildere løksmak. Sjalottløk brukes rå, kokt, smørdampet eller stekt i retter på samme måte som kepaløk. Sjalottløk inneholder noe B- og C- vitaminer samt mineraler. Sjalottløk skal være fast og velformet, hel, ren og ikke være kuldeskadet. Den skal ha en sterk løkduft og være fast og saftspent. Størrelsen bør være noenlunde jevn. (Kilder: frukt.no/produktsjef Espen Gultvedt, Bama)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat