buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
FOR VARMT?: Sjekk tempen i kjøleskapet.
 
Sjekk tempen i kjøleskapet

Publisert: 19.jul.2013 04:13
Oppdatert: -
Og over halvparten av oss sjekker sjelden eller aldri om kjøleskapet er kaldt nok.
- Jeg er ikke veldig overrasket, sier næringsmiddelteknolog Hanne Høgberg. Anbefalt temperatur i kjøleskapet er mellom én minusgrad og fire plussgrader. Hele 47 prosent tror anbefalt temperatur strekker seg til sju grader. Ytterligere 11 prosent tror en temperatur på åtte grader er greit. Lettbedervelige matvarer som kjøttpålegg, fisk og kylling er ekstra sårbare i sommervarmen. Temperaturen i et kjøleskap vil påvirkes av hvor ofte du åpner døren, men også hvor fullt det er. - I et stappfullt kjøleskap vil sirkulasjonen av kald luft bli dårligere. Da kan temperaturen stige så mye at det går ut over ferskvarene, sier Hanne Høgberg i Anticimex. Varm mat skal ikke rett i kjøleskapet, fordi det øker temperaturen i skapet. Men tiden på kjøkkenbenken må heller ikke bli for lang, særlig ikke nå om sommeren. - Bakterier har gode vekstvilkår i lunken mat. Alle som lager mat profesjonelt bruker maksimalt to timer på å kjøle ned mat fra 60 til ti grader, sier Høgberg.
(Kilde: YouGov for Anticimex)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat