buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Ikke bruk Bildetekst
 
Sjokoladepai med nøtter
Denne amerikanske sjokoladepaien er svært mektig.

Publisert: 10.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

(10 kakestykker)
125 g smør
250 g hvetemel
30 g sukker
2 eggeplommer
ca. 2 ss kaldt vann

Sjokoladefyll
3 plater kokesjokolade
4 egg (romtempererte)
1 ½ dl sukker
1 dl lys sirup
½ dl smeltet smør

Pynt
50 g pecannøtter eller valnøtter

Slik gjør du
1. Smuldre smør og mel og ha i sukker. Rør inn eggeplommer og vann. Bland gjerne deigen i en matprosessor. Sett deigen kaldt i 1/2 time.
2. Kjevle ut deigen til en leiv og kle en paiform. Skjær vekk overflødig deig. Stek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen. 3. Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle, som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør i sjokoladen når den er smeltet.
4. Ha sjokoladen i en bolle sammen med egg, sukker, sirup og smeltet smør. Rør alt sammen til en jevn røre og fyll den i paiskallet.
5. Sett paien på nederste rille i stekeovnen ved 180 grader og stek i 35-40 minutter. Legg på halve pekan- og valnøtter til pynt etter ca. 15 minutter, slik at de ikke faller ned i sjokoladefyllet. Paien kan gjerne lages dagen før servering.
PS: Paien er svært mektig og bør serveres sammen med pisket crème fraîche tilsatt litt melis, pisket kremfløte eller iskrem. (matprat.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat