buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
MØRK KVELD: Høsten er kommet, og det lukter amaronevin og sjokoladekake med flytende sjokolade og kirsebærfyll.
 
Sjokoladerødvin
Suget kommer med høsten, suget etter en tung Amarone.

Publisert: 01.nov.2008 06:15
Oppdatert: -
Ikke kommer savnet på vinter'n, ikke våren, i alle fall ikke sommeren - men høsten, savnet kommer kun med høsten. Det er noe med denne tunge, blodrøde vinen som hører høsten til.

Også vil jeg ha sjokolade til. Sjokolade og gjerne kirsebær.
Ikke vet jeg hvorfor, men det bare er slik.


DET ER SIKKERT en logisk grunn, og kanskje finnes årsaken i noe disse vinanmelderne skriver, når de skriver om nettopp den italienske Amarone:

«Duft av tørket frukt og sjokolade…»
Og:
«Aroma av kirsebær…»
Jeg vil ha i pose og sekk: Amarone, sjokolade og kirsebær.
Det er derfor jeg selv går til polet, og ber på mine knær om at min kone vil lage noe jeg slettes ikke kan lage: Sjokoladekake med flytende fyll av sjokolade og kirsebær.
Det siste ordner seg heldigvis, siden hun gjerne gjør jobben. Uansett; oppskriften skal du få til slutt i denne artikkelen.


VANSKELIGERE er det å finne fram i hyllene på Vinmonopolet, da det norske polet nettopp har satset enormt på italienske viner og deriblant Amaroner.

Det er definitivt ikke noe for disse elendige økonomiske tider; den billigste flasken koster 173 kroner, den dyreste koster 1.995 kroner. Innimellom der finnes mange typer og prisklasser.
- Gå etter den eldste årgang du har råd til, var rådet fra en venn.
- Og kanskje kommer du bedre ut av det hele med en ripassovin oppunder to hundre kroner, la han til.
Slik endte jeg med en 2004-årgang til 239 kroner, en Tenuta Pule Aamarone della Valpolicella 2004.
Og:
En ripassovin til snaut to hundre kroner.


SJOKKET KOM da flasken med den etterlengtede Amarone ble åpnet, den første lille skvett helt i glasset - og den aller første sup tatt:

Surt!
Heldigvis kom en stakkar til fornuft, helte vinen over i en karaffel - og lot denne stå til lufting.
Vi ble venner litt senere på kvelden.
Og enda bedre venner ble vi da sjokoladekaken med det flytende sjokoladefyllet med hele kirsebær kom på bordet.
Herlig høst!
En bitte liten hemmelighet, helt til slutt:
Lillebroren, en Tommasi Valpolicella Classico Superiore Ripasso 2005 til 185,-, var en enda bedre investering.
Helt klart.
Men for amaroneselvfølelsen:
Dessverre.


HER FÅR DU oppskriften på den rågode sjokoladekaken med flytende sjokoladefyll med hele kirsebær:

Dette trenger du:
300 g kokesjokolade
125 g usaltet smør
5 egg
200 g. sukker
100 g. hvetemel
30 kirsebær (helst ferske, men kanskje har du noen i fryseren eller på glass, eller så finnes det noen på boks i butikken)
Former. Eventuelt en boks med engangsmuffinsformer.


Slik gjør du:
** Smelt sjokolade og smør, og rør til det blir en masse. Obs! Vær forsiktig og tålmodig i denne jobben.
** Pisk egg og sukker.
** Bland rørene og rør inn melet.
** Hell røren i formene.
** Trykk et par kirsebær inn i røra.
** Inn i ovnen i ti minutter på 190 grader.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat