buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
 
Mattest: Skafferiet skuffer ikke
Midt i Mjøsa: En lunken søtpotetsuppe trekker noe ned, men helhetsinntrykket er solid og godt. Servicen er på topp selv om det er travelt.

Publisert: 12.mai.2017 06:45
Oppdatert: 12.mai.2017 06:54

Skafferiet skuffer heller ikke denne sommeren selv om det er en prøvelse å unngå alle hullene i fylkesvegen rundt Helgøya før vi kan sette oss til bords.

Men først må du nok påregne litt kø, både i bestillingsdisken og for å få et bord.

Og når maten er bestilt og vertinnen selv har gitt oss vinnerloddet med nummer 59 starter jakten på et ledig bord. Vi benker oss ned ved et rustikk hvitmalt, lite bord og snart kommer lunsjen. Henriette smaker forventningsfull på søtpotetsuppen (90 kr) og konstaterer raskt at den kunne vært varmere. Hanna prøvesmaker og sier seg enig.

Men smaken er likevel himmelsk og med hjemmebakt flatbrød blir det greit likevel. Når Hanna skal til å sette tennene i salaten (150 kr) kommer servitøren med kaker og kaffe. Vi får rett og slett ikke plass til alle godsakene på det lille bordet og setter kakene på en krakk.

Vårt forslag om at kaker og kaffe kunne serveres etter at lunsjrettene er spist blir vanskelig å gjennomføre for servitøren. Vi skjønner det med så mange gjester innom. Åkke som; salaten med salt pølse smaker godt og metter godt.

– I salaten vil noen deilige, røde tomater og et par skiver avokado gjøre susen. Bare et forslag, altså, mumler Hanna.

Lunsjmenyen på Skafferiet er overkommelig. Derfor deler vi et småbrød med brie og solbær (120 kr). Det er et knasende godt brød og vi kan ikke kritisere at det er altfor mye solbær, for det renner over, men smaken vinner over umaken med det rennende syltetøyet.

Sjefkokken kommer bort til bordet og spør hvordan maten smaker. Og vertinne Charlotte Sveinsen dukker opp med kaffepåfyll til kakene. Skafferiet varter opp med nykvernet kaffe og deilige kaker. Det er bare å nyte. Og ja, vi sier takk til nok et påfyll kaffe.

Kakene er førsteklasses. Selv om smaken er god greier ikke Henriette å spise det store stykket med sjokoladekake. Plommeterten til Hanna er også saftig og velsmakende.

Til maten drikker vi eplemost produsert på nabogården. Kortreist er stikkordet når du setter deg til bords på Skafferiet. Lunsjmenyen er liten, men stor likevel – på smak.

Skafferiet er et yndet mål for søndagsturen. Kanskje må vertskapet vurdere å utvide kapasiteten?

Konklusjon

Miljø: 5

Meny: 4

Mat: 5

Service: 6

Pris: 5

Totalt: 25 av 30 mulige

Stikkord:

Snev av storgardsmiljø

Bonus med Helgøya rundt

Bruk av lokale råvarer

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat