buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
15. okt
 
Ski con carne - billigst og best i bakken
Har du tenkt deg ut i ski-bakken i vinterferien. Hold på lommeboka!

Publisert: 19.feb.2011 04:12
Oppdatert: -
Har du tenkt deg ut i ski-bakken i vinterferien. Hold på lommeboka!
Pakk en liten ryggsekk, som du kan ta med i bakken. Det er billig. Det er best. Det er redningen. Det skjønner du i alle fall når kredittkortet skal trekkes i Trysilfjellet. For en enkelt dag, for to voksne og tre ungdom (7 til 15 år), snakker vi om mer enn 2.500 kroner - og da har vi kun priset skikortene og en rimelig lunsj på et av serveringsstedene i bakken.

Har du tenkt deg en uke, kanskje nå i vinterferien, med en familie på fem, så snakker vi om sånn cirka 25.000 kroner (overnatting, skikort og lunsj) - og da må du i tillegg handle inn mat til frokost og middag. Vil man flotte seg, så tar man inn på hotell - og da er prisen for overnatting, skikort og lunsj nærmere 40.000 kroner for en vinterferieuke - og da er ikke middag regnet inn i prisen. Og for ordens skyld, bare så det er nevnt, så er det minste rødvinsglass, den tynneste gin/tonic holdt utenfor regningen.
Alternativet er å gjøre som fanten - og tenke at «alle har et søskenbarn på Gjøvik» - og i dette tilfellet kjentfolk med hytte i Trysil - og/eller kanskje finnes det en firmahytte tilgjengelig - eller så kan man jo kjøre til og fra. I så fall kan man knipe ned prisen, til under 10.000 kroner, for to voksne og tre barn/ungdom, for sju dager i bakken - og da har vi faktisk regnet inn lunsjen!
LUFTEN AV chili con carne gled inn i skibakken i Trysilfjellet, og det tok ikke lang tid før de første skiløperne bremset ned farten - og vi så nesene vibrere. Vi hadde rigget oss til med en bitte liten trykkprimus - og akkurat fyrt opp - og var i gang med å lage dagens lunsj, av oss gitt navnet: «Ski con carne». En klassisk texmexrett, og en absolutt nødvendighet dagen derpå på skiferie.
Råvarene handlet vi inn dagen før, på dagligvarebutikken i Innbygda, og prisen kom vel på noe slikt som en hundrings for en lunsj, som helt sikkert var nok for fem personer, og noen kroner for drikke i tillegg. Her er handlelista vår:
Karbonadedeig: 59,90. løk: 3-4 kroner, 1 boks kræsja tomater: 10,90, to bokser chilibønner: til sammen 21 kroner, chili: noen få kroner, to fed hvitløk hadde vi, en teskje chilipulver hadde vi, litt smør og salt hadde vi - og et par små kalde øl kostet vel tretti kroner, eller noe slikt.
VI JUKSA LITT, men hadde slettes ikke trengt det, altså. Jukset var at vi kappet opp løk, hvitløk og chili på hytta før vi reiste i bakken - og så la vi alt i en pose med litt smør. Og så lagde vi noen hull i karbonadedeigpakka og krydret kjøttet med litt chilipulver og litt salt og pepper.
Slik ble det svært enkelt å håndtere dette måltid, selv i tett snødrev som kom over oss denne dagen. Vi fyrte opp vår lille hjelper, tømte posen med løk, hvitløk, chili og smør opp i kokesettgryta - og så freste vi dette noen få minutter. Så hadde vi i karbonadeigen - og stekte denne under omrøring. Og så helte vi i kræsja tomater, og lot dette surre noen minutter - før vi til slutt helte i våre bokser med chilibønner.
Røyken fra gryta sneik seg fra vårt lite rastested, inn i alpinbakken - og fant selvsagt vegen til etter hvert ivrige skineser.
Hehe.
TO KAFFEKRUS, et par skjeer - og et par boksøl var alt vi trengte for å nyte måltidet. For min koke- og fiskervenn Hanssen og meg ble det mer mat enn vi alene kunne spise, helt klart. Vi hadde klart oss med kun en boks chilibønner - og kanskje halvparten av kjøttet. Oppskriften, med 400 gram karbonadedeig, holder helt sikkert til to voksne og tre barn/ungdom. Og i alle fall om man gidder å ta med seg noen grove rundstykker i sekken.
Hele operasjonen tok et kvarter, kanskje tjue minutter. I alle fall ikke lengre tid enn man normalt venter på maten på et serveringssted i en alpinbakke. Og så er det jo litt stas da, å mekke det hele sjøl - og for å oppsummere og skryte litt, ja, så er det enkelt, billig - og ikke minst: meget godt.
ALTERNATIVET for oss denne dagen var helt klart å ta inn på Skihytta, et meget trivelig serveringssted i Trysilfjellet. Hytta er laget som en skikkelig stilig ski-in-restaurant. Akkurat som stedene på de kjente alpinstedene i Mellom-Europa.
Det er virkelig tiltalende å komme inn på Skihytta. Menyene er litt kult presentert med krittskrift på svarte tavler, de som jobber der er blide, det ser rent ut, det er litt grove møbler - og disken er pyntet med fristende kakefat.
Det som ikke frister så veldig er jo prisene. Og det gjelder selvsagt mest om man skal betale for flere enn seg selv. En sak er å betale en hundrings for en suppetallerken, men om man skal gange opp dette fem - og også ha drikkevarer til hele gjengen - så går taksameteret. Da er man heldig om sluttsummen er tresifret.
Suppegjøk, suppe i en uthulet, halv loff, er en av stedets mest populære retter - og det koster 116 kroner for en porsjon. Hamburger med pommes frites for barn og ungdom 122 kroner. Stedets topp lunsjretter er blåskjell 198 kroner, og såkalt Surf'n'Turf, ytrefilet og scampi 198 kroner.
Mest oppsiktsvekkende på vårt restaurantbord var en halvliter øl til 99 kroner
Kvassest på tunga var vår egen Ski con carne.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat