buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
Foto: Halvard Berget
 
Skjørost til hele landet
Denne uka starter meieriet i Trysil å produsere skjørost for hele landet under navnet «Skjørost fra Trysil».

0
Publisert: 06.feb.2015 04:00
Oppdatert: 06.feb.2015 04:00

Skjørost har lang tradisjon i Norge, men er ikke like godt kjent alle steder. Det er en surmelks-ost man tidligere laget på veldig mange gårder for å ta i bruk hele råvaren. Skjørost minner om Cottage Cheese, men lages den av syrna melk i stedet for søt melk. I tidligere tider hadde hver gård sin skjørost. En har funnet beskrivelser av den under betegnelsen «snøost» helt tilbake til vikingetida. Men selv om dette er et tradisjonelt produkt, passer det godt inn også i dagens samfunn med tanke på sunnhet og helse. Osten har kun 0,6 prosent fett og hele 21 prosent protein. I tillegg har den et veldig stort bruksområde.Idag skal ordfører Ole Martin Norderhaug (bildet) prøvesmake skjørosten fra Trsyil. Etter som Trysil-navnet blir stående på alle begerne syns vi det var rett og rimelig at ordføreren må gå god for slik bruk av Trysil før dette sendes landet rundt, sier kommunikasjonsrådgiver Olav Håland i Tine.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat