22. okt
 
Skogsgryte
Dette er en fyldig gryte med mye smak.

Publisert: 19.mai.2014 04:00
Oppdatert: 19.mai.2014 03:59

Ingredienser 4 porsjoner:

700 g flatbiff av storfe eller stek

2 ss margarin til steking

1 løk

2 gulrøtter

1 persillerot

5 knuste einebær

4 dl vann

200 g frisk sjampinjong

5 ss seterrømme

1 dl melk

2 ss hvetemel

2 ss solbærsaft

1 ts salt og 1 ts pepper

1 ts tørket timian

Slik gjør du:

1. Skjær kjøttet i terninger. Brun det i en varm stekepanne og ha det over i en gryte.

2. Skjær løken i båter. Gulrot og persillerot skjæres i skiver. Ha det i gryten sammen med knust einebær.

3. Ha i vann. La det få et oppkok og trekke i ca. 30 minutter.

4. Stek soppen og ha det i gryten. Rør sammen rømme, melk og hvetemel. Hell det i gryten sammen med solbærsaft, salt, pepper og timian.

5. La alt koke opp igjen og la det trekke i 20 minutter.

(matprat.no)

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke