buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
PINNEKJØTT-FORFATTER: Helge Christie.
 
Skriver bok om pinnekjøtt

Publisert: 11.okt.2013 04:13
Oppdatert: -
Nå kommer pinnekjøttet i bokform.
Boka er ført i ført i pennen av storfebonde Helge Christie fra Tolga og blir lansert under bedømmingen i NM i Kjøttprodukter- julemat 31. oktober.
- Boka er spekket med oppskrifter og alternative tilberedningsmåter. Slik sett er den anvendelig for de aller fleste med et forhold til pinnekjøtt. Ellers er jeg i boka opptatt av å avklare hvorfor denne spisen har fått navnet pinnekjøtt og ikke minst hvor langt tilbake i tid har man tradisjoner på pinnekjøtt i Norge. Jeg er opptatt av å kartlegge pinnekjøttvaner og lokalt mangfold knyttet til spising av salte og tørkede lammesider, sier Tolga-bonden, og legger til:
- Vi kan slå fast at pinnekjøtt er en urnorsk matrett men navnet pinnekjøtt er relativ nytt. Med det mener jeg at først på 30-tallet fikk vi denne betegnelsen på bokmål.
Christie har flere matbøker på samvittigheten. Blant annet en om fenalår.
(kjottbransjen.no)
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat