buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
MIKROØL: Småskalabryggingen øker.
 
Småbryggeriene vokser

0
Publisert: 25.apr.2014 04:00
Oppdatert: 25.apr.2014 03:59

Norske småskalabryggerier økte salget med hele 51 prosent i første kvartal 2014.

- Trenden med småskalabrygging kom sent til Norge, men de siste par årene har utviklingen gått raskere enn i noe annet land, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Veksten er fordelt på 45 bryggerier, spredt over 18 av landets fylker. Noen av dem er svært små og leverer kun lokalt, mens de 6-7 største har nasjonal distribusjon og selges i dagligvarehandel og på Vinmonopolet.

Tallene fra Bryggeriforeningen kan tyde på at drikkemønsteret i Norge er i endring. Kostbart norsk sterkøl fra Vinmonopolet økte med hele 63 prosent i første kvartal. Samtidig økte også salget av alkoholfritt øl med 14 prosent, sier Nome.

- Hvis dette innebærer at folk blir mer opptatt av smak, kos og opplevelse, og mindre av alkohol og promille, er det meget gledelig, sier Nome.

De mange nye småskalabryggeriene brygget i fjor vel 770 ulike øltyper. Utviklingen har også inspirert de etablerte bryggeriene til å satse på produktutvikling, og ulike varianter av hveteøl, ale, stout og porter dukker stadig opp i butikkhyllene.

Totalt sett ligger ølsalget i første kvartal 2014 tre prosent under fjoråret, men Nome mener dette skyldes at påskesalget i fjor kom i mars, mot april i år.

-------------------------------Det viser ferske tall fra Bryggeri- og Drikkevareforeningen. De mange nye lokalbryggeriene står nå for nesten tre prosent av ølsalget i Norge.

-------------------------------------------------

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat