buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
17. okt
MAT OG LITTERATUR: Brit Skurdal Braastad satser på turistnæringen - bokstaelig talt og byr sine gjester på både åndelig og fysisk føde. Samtidig med litteraturfestivalen på Lillehammer arrangerer hun og Anne Aamodt AS tur inn til Sigrid Undsets Hedmarke
 
Smak av Undset
Sigrid Undsets kjærlighet til Hamar, og til god mat, står i sentrum de siste dagene i mai.

Publisert: 10.mai.2008 06:00
Oppdatert: -

- Lillehammer har, med rette, gjort Sigrid Undset til sin. Men nobelprisvinneren hadde også et nært og varmt forhold til Hamar og Ringsaker. Det vil vi markere under årets litteraturfestival, sier Brit Skurdal Braastad på Simenstad Gard, Rudshøgda. Parallelt med at Norsk Litteraturfestival - Sigrid Undsetdagene- feires på Lillehammer, åpner Simenstad gard og samarbeidspartner Anne Aamodt AS nå Sigrid Undsets Hedmarken for alle som vil ha en smak av forfatterens verden, både i bokstavelig og åndelig forstand.GJENNOM NAN BENTZEN SKILLE har Brit Skurdal Braastad fått innsyn i Sigrid Undsets private oppskriftssamlinger. I disse dager står hun på kjøkkenet og smaker seg inn i forfatterinnens univers, som rommet både norsk, dansk og italiensk kjøkken i deilig blanding.

- Hva særpreget Undsets kjøkken?
- Hun hadde vært ute i verden. Fra Italia hadde hun med sansen for olivenolje, gode viner og Middelhavets smaker. Gjennom besøkene hos morsslekta si i Danmark fikk hun det litt herskapelige danske, og det preget henne for resten av livet. Hun vokste jo opp i nøysomme kår siden moren ble enke så tidlig.


SIMENSTAD GARD har helt siden OL hatt kulturhistoriske måltider som næringsveg. I fjor innbød matmor Braastad til smak av Astrid Lindgrens og Alf Prøysens verden. I år er det Lillehammer-dikterens tur.

Inspirasjonskilder i Sigrid Undsets liv har Aamot og Braastad kalt sin Undsetfestivalreise. Deltakerne guides gjennom Hamarkaupangen av professor Ragnar Pedersen, det blir konserter i kirker Sigrid Undset hadde tilknytning til, det blir middelaldermåltid og kulturhistorisk kulinarium, med besøk av blant andre Ane Hoel og Nan Bentzen Skille på Simenstad, det blir besøk på Bjerkebæk, og gravstedet i Mesnalia, og overnatting på herskapelige Hotel Norge Høsbjør innimellom. Gjestene får alt servert, fra foredrag til mat og reise, og Brit Skurdal Braastad har stor tru på at dette er turisme med framtid i seg.
- Kunnskapsturisme er noe mange søker i dag.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat