buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
SMAKER SEG FRAM: Tore Engebakken (f.v.) Stig Bakken, Helge Hagen, Annikken Stranger Bergerud, Stein Harald Bystad, Eva Kragnes og Liv H. Bekkeli smaker seg fram til det som kan bli vår egen Mjøs-aperitiff. I glassene er nå en blanding av blant annet tytt
 
Smaken av Mjøs-aperitiff
Hedmark må få sin egen aperitiff som alle Mjøsgårdene kan servere sine gjester. Det er målet til denne matinteresserte gjengen.

Publisert: 02.des.2011 07:27
Oppdatert: -

- Jeg synes denne blir for søt på smak. Hva om vi tilfører noen dråper med akevitt, foreslår Helge Hagen.
I hånden holder han et glass hvor innholdet kan utvikles til å bli vår egen Mjøs aperitiff.
Dette skal bli smaken av Hedmark.
Det er tidlig kveld på gården Bryhni Søndre i Stange. Inne på kjøkkenet er det stor aktivitet. Denne kvelden har daglig leder ved Linnea Finnskogen AS, Liv H. Bekkeli, invitert til et matverksted.
Dessverre takket inviterte kokker nei til kveldens smakseventyr, da julebordsesongen er hektisk nok slik det er.
Men de ti gjestene som dukket opp, fikk blant annet være med på å smake seg fram til den nye Mjøs-aperitiffen.
- Foreløpig har vi blandet sammen tyttebærsaft, akevitt og flere ulike krydder. Smaken er spennende, forteller Liv H. Bekkeli til HA.
Det var i 2005 at hun startet opp produksjonen av siruper under navnet Linnea Finnskogen. Siden den gangen er produksjonen flyttet fra Grue Finnskog til Furuberget gård i Hamar.
Med friske bær, plukket på Finnskogen, utvikles de smaksfulle sirupene. Og det selvfølgelig helt uten konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer.
På kjøkkenet denne kvelden var det både friske grønnsaker, hjortekjøtt, vilt, kalkun, ribbe, fisk, frukt, salat og bær. I tillegg fikk deltakerne på Matverkstedet muligheten til å teste ut sirupene fra Linnea Finnskogen. På denne måten ønsket de å utvikle og smake seg fram til nye retter og produkter.
I løpet av en drøy time hadde gjengen satt sammen en rekke spennende retter.
Annikken Stranger Bergerud fra Lillehammer koser seg der hun sitter rundt spisebordet.
- Dette er kjempespennende. Vi har virkelig fått utfordret kreativiteten vår i kveld, forteller hun.
Selv kommer hun fra Bjerke gård i Lillehammer hvor de arrangerer både møter, konferanser, seminarer, bespisning og overnatting.
Selv er hun svært interessert i matlaging og angrer derfor ikke på at hun ble med på kveldens matverksted.
Kveldens vertskap, Eva Kragnes og Stein Harald Bystad på Bryhni Søndre synes det er gøy å låne ut kjøkkenet sitt til dette.
- Mat er gøy og vi synes det er spennende å utforske fine smakskombinasjoner, forteller Stein Harald Bystad.
Helge Hagen hygger seg godt denne kvelden.
- Matlaging er gøy og det er spennende å prøve ut produkter til ulik type mat. Det er mye smak i disse oljene og sirupene, fastslår han.
Kveldens arrangør Liv H. Bekkeli er også godt fornøyd med kvelden. Kanskje kan et slikt matverksted blir en hyggelig tradisjon i førjulstiden?
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat