buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
Jordbærtzatziki.
 
Sommerfristelser
Med sommer, sol og ferie kan det være godt med noen friske og gode tips til hva man skal servere på verandaen, til naboen som stikker bortom, vennene som inviteres, hageselskapet, hytteturen eller andre steder man ønsker å nyte noen ekstra sommerfristelser.

Publisert: 16.jul.2010 07:33
Oppdatert: -

Med sommer, sol og ferie kan det være godt med noen friske og gode tips til hva man skal servere på verandaen, til naboen som stikker bortom, vennene som inviteres, hageselskapet, hytteturen eller andre steder man ønsker å nyte noen ekstra sommerfristelser.
Enten du er kakeelsker, fruktelsker eller sverger til is - så har vi tipsene som vil gi deg en ekstra smak på sommeren. Her er det flere fristelser som vil glede både små og store
(4 porsjoner)
1 pk. butterdeig
4 gelatinplater
5 dl vaniljeyoghurt
1 nektarin
100 g jordbær
1 spiselige blomster (Tagetes)
100 g blåbær
300 g ferdiggelé med jordbærsmak
6 blad frisk sitronmelisse
Slik gjør du
Skjær til og dekk bunnen av en hjerteform (som på bildet) med butterdeig. Prikk bunnen med en gaffel og stek den i ovnen på 150 °C i 10 minutter. Avkjøl.
Bløt opp og smelt gelatinen etter anvisningen på pakken. Rør gelatinen inn i vaniljeyoghurten og fordel over butterdeigen. La blandingen stå ca. 1 time på et kjølig sted. Skjær nektarin og jordbær i skiver og legg det på «kaken» i et pent mønster. Legg deretter på tagetes (spiselige blomster) og dryss til slutt over med blåbær. Varm opp ferdiggelé og hell det over. Pynt med sitronmelisse.
Merk: Husk at når du bruker spiselige blomster i matlaging så bør du bruke egenavlet blomster eller de som er kjøpt på matbutikken. Dette for å unngå at de er sprøytet med plantevernmiddel som man ikke bør spise.

(1 kake)
1 marengsbunn (porsjons bunner)
½ dl kremfløte
50 g marsipan
50 g jordbær
50 g bringebær
4 blader frisk sitronmelisse
Slik gjør du
Ha marengsbunnen på en liten tallerken. Visp kremfløte til luftig krem. Ha kremen på marengsbunnen.
Legg en skive marsipan oppå. Lag en liten rose av to skiver marsipan og plasser den midt på toppen. Kutt noen jordbær i skiver og legg dem som vist på bildet. Kutt resten av jordbærene i to, og legg disse og bringebær rundt kaken. Pynt til slutt med sitronmelisse.
(2 porsjoner)
1 beger yoghurt med bringebær og evt blåbær
Slik gjør du
Ta av lokket på yoghurten og stikk en ispinne i den. Sett den i fryseren i 2 timer. Ta isen ut av yoghurtbegeret og server.
(2 porsjoner)
2 gelatinplater
3 dl fruktyoghurt med skogsbær eller annen smak
50 g bjørnebær
50 g bringebær
50 g blåbær
100 g ferdiggelé med jordbærsmak
2 blad frisk mynte
Slik gjør du
Bløt opp gelatinen i kaldt vann i 5 minutter, smelt deretter gelatinen.
Bland det sammen med yoghurten. Hell yoghurten over i serveringsglass. La glassene stå kaldt i en time for å stivne. Legg deretter bærene på toppen. Varm opp ferdiggelé, avkjøl det litt og hell over. Sett fromasjen i kjøleskapet til avkjøling. Når geleen på toppen har stivnet kan du godt pynte med et par mynteblader og så er fromasjen klar til servering.

(2 porsjoner)
50 g jordbær
50 g vannmelon
50 g granateple (steiner)
50 g gelépulver
2 ½ dl vann
2 dl syrnet melk bringebærsmak (evt jordbærsmak)
Slik gjør du
Skjær bær og frukt i skiver og legg i store glass. Dryss over steiner fra granateple.
Varm opp vann og gelépulver, la det avkjøle litt og hell deretter over frukten. La det stå og stivne i ca. 2 timer. Hell så over syrnet melk og server.

(2 porsjoner)
2 gelatinplater
ca. 125 g kremost naturell
3 ss sukker
2 dl ekstra lett rømme (rømmekolle)
1 lime
ca. 10 jordbær
3 fingerkjeks
Slik gjør du
Bløt opp gelatinen i kaldt vann i 5 minutter, smelt deretter gelatinen.
Visp kremost, rømme og sukker sammen og tilsett gelatinen. Fordel ostemassen i glass. La det stå og stivne i ca. 1 time i kjøleskap. Skjær lime og jordbær i skiver, og ha det oppå ostefromasjen. Stikk til slutt fingerkjeks ned i ostefromasjen, og server.

(4 porsjoner)
1 pk. butterdeig
2 beger kesam vanilje, 7,4 %
4 gelatinplater
100 g hvit kokesjokolade
1 kurv jordbær
10 blad frisk sitronmelisse, til pynt
Slik gjør du
Dekk bunnen av en rund eller firkantet form (ca. 20 x 20 cm) med butterdeig.
Prikk bunnen med en gaffel og stek den i ovnen på 150 °C i 10 minutter. Avkjøl. Bløt opp gelatinen i kaldt vann i 5 minutter, smelt deretter gelatinen. Rør gelatinen inn i vaniljekesam og rasp sjokoladen og rør inn halve mengden. La blandingen stå kjølig i ca. 1 time.
Skjær jordbær i skiver, og legg de pent over hele toppen av kaken. Dryss resten av den raspede sjokoladen på toppen. Pynt til slutt med sitronmelisse.

(2 porsjoner)
2 ss hasselnøtter, finhakket
2 ss havregryn
3 ss smør
3 gelatinplater
2 dl lettrømme
ca. 125 g kremost med mandarin/ananas
50 g kirsebærkompott
4 moreller
Slik gjør du
Bland finhakkete hasselnøtter, havregryn og smeltet smør.
Ha blandingen i glassene. Bløt opp gelatinen i kaldt vann i 5 minutter, smelt deretter gelatinen.
Visp rømme og kremost sammen og visp inn oppløst gelatin. Hell ostemassen over i glassene. La stivne i ca. 1 time i kjøleskap.
Legg til slutt på litt kirsebærkompott (kirsebærsaus), og pynt med moreller.


(1 porsjon)
1 beger yoghurt med mysli
¼ banan
3 jordbær
2 ss blåbær
2 blad frisk mynte
Slik gjør du
Ha yoghurt (med en smak barnaa liker) i et glass, og dryss myslien over.
Skjær banan i biter. Legg banan, jordbær og blåbær over yoghurten. Pynt med mynte.

(2 porsjoner)
50 g hasselnøtter
2 havrekjeks
50 g havregryn
50 g smør
1 grønt eple
1 pære
1 ss malt kanel
1 dl kremfløte
4 blad frisk sitronmelisse
Slik gjør du
Hakk nøtter og havrekjeks, og bland det sammen med havregryn.
Bland i smeltet smør. Skjær eple og pære i små biter, og bland i kanel. Visp kremfløte til luftig krem.
Legg nøtteblanding, krem og frukt lagvis i et glass. Pynt med sitronmeliss og server.

(1 porsjon)
1 dl matyoghurt
1 dl kesam original, 8 prosent
8 jordbær
6 blad frisk basilikum
Slik gjør du
Bland matyoghurt og kesam. Skjær jordbær i skiver, og basilikum i strimler. Bland alt sammen. Pynt med litt basilikum og jordbær til slutt. (Alle oppskrifter: mat.no)
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat