buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
TINGNES SPISERI: Bente Ekeberg Bodin med innlandstallerkenen.Foto: Trond Lillebo
 
Sommervinneren
Innlands-tallerkenen på Tingnes Spiseri er en av sommerens vinnere.

Publisert: 15.jul.2011 13:03
Oppdatert: -

Innlands-tallerkenen på Tingnes Spiseri er en av sommerens vinnere.
Spisestedet på Tingnes er som skapt for en sommertur til Nes. For visst er det hyggelig innendørs, men det er ikke mange spisestedene som har maken til utsikt fra terrassen, dersom en liker å se Mjøsa, Helgøya, og sørover mot Hamar, og hvem gjør ikke det,
Spiseriet har både en smårettmeny og en à la carte. Felles for det meste som serveres, er at råvarene kommer fra lokalmiljøet. For her er det kortreist som gjelder. På menyen opplyses det til og med om hvilke lokale produsenter som er representert, og det er det både artig og nyttig å vite.
Mange spisesteder begynner å satse kortreist. Men Bente Ekeberg Bodin på Tingnes Spiseri er en av dem som gjør det på best mulig måte.
Og når en først har så mange lokale produsenter samlet, er det et kjempefint grep å samle en del av produktene på én innlandstallerken. Da vi var på besøk inneholdt den St. Kristina spekeskinke, varmrøkt elg, varmrøkt pepperlaks, pultostpai, hvit geitost, potetsalat og frisk salat. Til 235 kroner er det den dyreste hovedretten på menyen. Men det føles absolutt verdt hver krone, for dette er kjempegod sommermat, og du kan omtrent vinke hematt til produsentene.
En spesiell plass har naturlig nok pultostpaien. Den har vært med på Tingnes Spiseri helt fra starten, og gir et fint lite preg av egenart.
Innehaver Bente Ekeberg Bodin satser på en relativt enkel stil; det er de gode produktene som har hovedrollen. Og menyen følger naturlig nok årstidene; akkurat nå er tida inne for jordbær fra Nes, med akevitt-is fra Bakken Øvre.
Men det er alltid noen av oss som aldri greier å motstå spiseriets brunostis med solbærpuré som dessert året rundt (78 kroner). Og den er alltid like super.
TINGNES SPISERI er på ingen måte bare et sommersted. Men det er om sommeren tilstrømningen er klart størst. Og det er ikke minst om sommeren folk er ute etter å få servert det nære og ekte på tallerkenen.
Så får en bare håpe at spiseriet utpå høsten velger å satse på «innlandsuker» i år som i fjor, da det ikke bare var lokale produkter, men også lokale tradisjonsretter som sto på menyen. Det er akkurat slike spisesteder vi gjerne vil ha.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat