22. okt
 
Spekeskinke med sommerkål
Spekemat til middag har vi århundre lange tradisjoner på i Norge. Sammen med poteter, kål, eggerøre eller andre gode grønnsaker, spiser du deg både mett og fornøyd.

Publisert: 07.jul.2012 04:13
Oppdatert: -

Ingredienser 4 porsjoner:
400 g spekeskinke i skiver
14 poteter
400 g nykål, sommerkål
4 ss smør
½ ts salt
¼ ts pepper
1 beger lettrømme
2 ss frisk kruspersille

Slik gjør du:
1. Kok potetene.
2. Del kålen i fire, Skjær først bort stilkfestet, og så hver av disse bitene i fire på tvers igjen. Smelt smør i en kasserolle og legg i kålbitene. Fres de lett før rømmen tilsettes.
3. La rømmen frese med ca. 1 minutt. Ha i hakket persille og smak til med salt og pepper. Om ønskelig kan du ha i noen dråper med sitronsaft.
4. Anrett skiver av spekeskinke på tallerkenen sammen med kokte poteter (gjerne med skall), og kålen surret i rømme.
Dette er en nydelig sommertallerken med masse god smak. Retten kan også serveres med saus. Lag din egen eller bruk Hollandaise eller hvit saus fra pose.
(matprat.no)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke