buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
 
Spennende nyskapning
Mattest: Å sette sammen sine egne retter kan være en ganske spennende restaurantopplevelse. På nye Victoriahaven er det lov å eksperimentere.

Publisert: 19.mai.2017 06:42
Oppdatert: 19.mai.2017 06:47

Da Victoriahaven ble stengt i februar, var den Hamars beste restaurant. Nå er dørene åpnet igjen for et ganske annerledes opplegg.

– Dette gleder jeg meg til, sier Henriette. For det er mange som har savnet Victoriahaven de siste månedene. Og interiøret er like innbydende som før. Det er fortsatt et sted det er veldig lett å like seg.

Men konseptet er annerledes. Det spesielle med matserveringen på kveldstid, er at gjestene får komponere sin egen hovedrett. En kan velge mellom et hovedprodukt av kjøtt eller fisk, og så velge fra ulike menyer med grønnsaker, sauser og poteter. Og det kan lett vise seg å bli et opplegg som slår an i Hamar. For her er det fritt fram for å velge akkurat sine egne favoritter, og finne ut hva slags kombinasjoner som passer sammen.

– Jeg liker det, sier Hanna. – Særlig er det gøy med et par ekstra sauser å prøve ut.

Men det setter servitøren på noen prøver også, for hvem andre skal vite om hoisinsausen passer med kveite? Og hva i all verden skal mango-chili-sausen passe med? Men servitøren viser seg å være flink til å gi råd.

– Det kan virke litt rart første gangen, sier Henriette. – Når jeg går på restaurant, liker jeg egentlig at kokken har planlagt hvordan en rett skal være. På den annen side er det aldeles herlig når alt settes samtidig på bordet. Da er det bare å sette i gang utforskingen, og alt er lov. Det er det som er det store øyeblikket.

Forrettene kommer ferdig presentert. Simons pai (95 kroner) er enkel og grei. Ristede kamskjell (135 kroner) kunne trengt et lite ekstra sting, men er innbydende presentert. Blant hovedrettene er kveita (220 kroner) litt tørr. Og entrecôten av kalv (200 kroner) smelter ikke helt på tunga, slik en kunne ha håpet.

Blant siderettene er de fløtegratinerte potetene kjempegode. Men det kunne vært gjort noe mer ut av blandingen av tre typer ristet sopp.

Prismessig ender det midt på treet, kanskje i overkant. Hovedrett, to grønnsakretter og en saus kommer gjerne rundt 300 kroner. Med forrett og dessert blir det rundt 500 pr. person. Men for den prisen har en også gleden av å utprøve noen smakskombinasjoner som du kanskje aldri har tenkt på før.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat