buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
19. okt
 
Spis opp!

Publisert: 02.okt.2010 04:12
Oppdatert: -
Her er matekspert Margit Veas beste råd for spise opp i stedet for å kaste:
1: Lag lite nok!Jo mer mat du lager selv fra bunnen av, jo lettere er det å beregne riktig mengde. Vær bevisst på hvilken mengde middagsmat familien din egentlig spiser.

2: Én familie = én middagsrettGi barna samme mat som resten av familien fra de er rundt ett år. Færre retter betyr gjerne mindre rester. Mat som er vanskelig å tygge, moses med stavmikser.

3: Babymat i fryserenTil babyer er det smart å lage opp mye, som man deretter deler opp i porsjoner og fryser ned. Har familien potet til middag, kan du mose en potet og tilsette en brokkoliporsjon fra fryseren. Med ferdigmat på glass blir det ofte rester, som ikke egner seg til å varme opp igjen.

4: MatpakkemetodenFin metode for babymat. Legg litt revet gulrot og eple på en bit folie, riv litt frossen torsk over. Pakk sammen og damp i en gryte der du koker annen mat til resten av familien. Pakken er ferdig på noen få minutter.

5: Sunn kveldsDet er lettvint å la middagen bli stående framme på kjøkkenet, slik at de som er sultne, kan ta litt mer av samme måltid til kvelds. Det er kostholdsmessig en bra løsning, fordi det da blir mindre brødmat med hvete og gluten.

6: God lunsjRis- eller nudelrester stekes og tilsettes rester av grønnsaker, kjøtt og fisk. Eggeomelett kan stekes, skjæres i biter og legges oppi. Pastarester brukes som de er, gjerne sammen med reker, tunfisk, grønnsakbiter. Forberedes om kvelden og settes i en boks i kjøleskapet.

8: RestemiddagKjøttdeigrester brukes på pizza eller mellom to brødskiver som legges i en toaster. Her havner osterestene også. Suppe og lapskaus er andre perfekte restemiddager. Halvgamle, slappe grønnsaker blir god buljong.

9: Nytt liv med dippMed en god dipp får grønnsakrester, både rå og kokte, et nytt liv. Gode kombinasjoner er kokt brokkoli med tzatziki, eller kokte potetbåter med aioli.

10: Pålegg som monnerMange middagsrester blir bra pålegg. Eksempler er fiskefilet, fiskekaker, karbonader og pølser.
11: Egg er nøkkelenEgg er nøkkelen til å få brukt opp rester. Lager du en omelett, er det bare å hive oppi rester av ost, pølser, kjøttdeig, skinke, bacon og grønnsaker. Egg er som regel gode lenge etter påstemplet holdbarhetsdato.

12: Ryddig kjøleskapDet er viktig å rydde jevnlig i kjøleskapet - ikke for å kaste, men for å bruke. Restemat kan gjerne ha sin egen hylle i kjøleskapet. Middagsrestene holder seg i to-tre dager. Ved å handle inn etter behov i stedet for å hamstre, slipper du at grønnsaker råtner nederst i kjøleskapet og frysevarer glemmes i fryseboksen.

• Du finner flere av Magrit Veas tips på bloggen http://margitvea.blogspot.com og i bøkene «Mat for barn» (2007), «Lettlaget barnemat» (2008) og «Kjøkkenpatruljen» (2010).
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat