buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
LØK: Vi spiser 5,5 kilo løk hver i året.
 
Spiser stadig mer løk

Publisert: 09.nov.2012 04:13
Oppdatert: -
Ola og Kari spiser nordmenn om lag 27.000 tonn løk årlig, eller rundt 5,5 kilo hver.
Løk er rik på antioksidanter, svovelforbindelser og sunne karbohydrater. Sammensetningen har vist seg gunstig både for hjertet og kolesterolnivået i blodet, og kan bidra til å forebygge sykdom, ifølge matforskere.
Gul kepaløk er fortsatt den mest etterspurte med en salgsøkning på ti prosent. Salget av rød løk har økt med åtte prosent, mens sjalottløk er opp hele 15 prosent. To tredeler av løken vi spiser er norskprodusert.
- Prosjektet har også som mål å bidra til å øke forbruket av løk. Det ville være bra for helsa. En svært positiv side ved utviklingen er at vi har fått god kontroll når det gjelder kvaliteten også på norsk løk. Den kunne tidligere være noe ujevn, sier, sier grønnsakforsker Ingunn M. Vågen i Bioforsk.
50 av de norske løkprodusentene er involvert i det pågående løkprosjektet, som avsluttes før årsskiftet. (newswire.no)
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat