buy Instagram followers
paykwik bozum
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
justin tv
paykasa paykwik
Kayseri escort bayan
sirinevler escort beylikduzu escort atakoy escort sisli escort atakoy escort sisli escort sirinevler escort beylikduzu escort beylikduzu escort
ankara escort ankara escort bayan
16. okt
RIVING: Rå potet rives på råkostjern, et redskap som helt ufortjent har fått kallenavnet ?Svigermor?.
 
Spiseridamenes potettips
Vi har vært på Tingnes Spiseri og fått tips til gode potetretter. I en av dem er til og med poteten oppgradert fra tilbehør til hovedrett.

Publisert: 18.sep.2009 05:05
Oppdatert: -
Men før vi kommer så langt fristes vi av en liten lekkerbisken; ganske enkelt nykokt potet med en smørklatt og et dryss salt og pepper. Bedre blir det neppe, siden poteten er en Sharpes Express, denne hederssorten fra England som tidligere hadde sterkt rotfeste på våre kanter. Nå holdes den i live i privat sammenheng, ganske enkelt fordi den smaker så godt.

- VI HAR TENKT å lage røstipotet, potetstrudel, tortillas, potetmos med rødbete og potetkarbonade med havregryn, sier Bente Ekeberg Bodin og May Britt Johannessen. Som legger til at lista kunne vært mye lenger, for variasjoner over emnet potetretter er meget rikholdig.

TORTILLA er en spansk potetomelett. Samme navn har en Søramerikansk maislefse, men her konsentrerer vi oss om potetomeletten. Til en middels stor stekepanne trengs:
4 middels store poteter
6 egg
½ - 1 løk
6 ss vann
salt og pepper
olje og smør til steking
Slik gjør du
Kok potetene. Del dem i biter. Stek potetbitene og løk skåret i skiver. Visp sammen eggene og vann. Ha blandingen i stekepanna. Tortillaen stekes cirka åtte minutter på hver side. Klem gjerne omeletten litt sammen med stekespaden under stekingen. Snu omeletten på lokk. Stek den ferdig i panna og server straks, gjerne sammen med litt spekeskinke. Er omeletten veldig tykk, kan den stekes ferdig i stekeovn.

RØSTIPOTET MED PARMESAN har mye velsmak. Ingrediensene er i hovedsak rå, raspet potet.
Slik gjør du:
Riv rå potet på råkostjern. Klem ut vannet av massen. Riv i god parmesanost etter smak og lommebok. Stekes gyllen i stekepanne i meierismør. Cirka fem minutter på hver side er nok, men er røstien veldig tykk kan den stekes ferdig i stekeovn.

I EN POTET OG HAVREKARBONADE savnes verken kjøtt eller noe annet. Til fire porsjoner trengs:
4 store poteter (for eksempel av sorten Folva)
cirka 3 dl lettkokte havregryn
2 egg
1-2 løk
salt og pepper
litt smeltet smør
Slik gjør du
Riv potet og løk på råkostjern. Ha i egg og havregryn. Smak til med salt og rør inn litt smeltet smør. La dette hvile en halv times tid, slik at havregryna får svelle før steking. Bland deigen godt med hendene. Stek karbonadene gylne i stekepanne. Fire-fem minutter på hver side er passe steketid når panna er middels varm. Server med revet gulrot smakt til med litt eddik og sukker, og ikke minst en mos av rødbeter og poteter. Til denne knallrøde mosen trengs cirka 2/3 poteter og cirka 1/3 ferske rødbeter. Forholdet mellom potet og rødbete kan justeres slik vi selv vil. Kok rødbeter og poteter møre. Del dem i biter, mos med egnet redskap eller bruk kjøkkenmaskin. Ha i litt kremfløte og smør. Smak til med salt, pepper og ikke minst litt revet muskatnøtt.

POTETSTRUDEL minner i framgangsmåte om røstipotet, men strudelvarianten tilberedes som rulade i rispapir eller flak av Filo-deig som er laget av hvete.
Slik gjør du:
Rasp og riv rå poteter og klem ut vannet. Bland potetmassen med litt smeltet smør, salt og pepper. Legg massen på et par flak Filo-deig. Rull sammen. Pensle ruladen med egg. Stekes i stekeovn på 180 grader i 15-20 minutter. I en litt annen utgave kan strudelen pakkes tett også i endene og frityrstekes som vårruller.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat